2021.11.15.TomiSpark

Érzékelni fogja az embereket az Amazon okoshangszórója

Újabb funkcióval bővültek az Echo névre hallgató eszközök, melyek mostantól még hasznosabb társunkká válhatnak a mindennapok során. Néhány készülék ugyanis ultrahangos technológiával fog rendelkezni.

A mesterséges intelligenciák fejlesztésébe eszméletlen mennyiségű pénzt és energiát tolnak a különböző vállalatok, ezeknek hála viszont ultramodernné tehetjük az otthonainkat és megkönnyíthetjük a dolgunkat sok esetben. Az Amazon most egy olyan újítást jelentett be, ami elsőre talán furán hangzik, de ugyanakkor nagyon hasznos lehet.

A The Verge értesülései szerint a cég már szeptemberben megemlítette az őszi hardveres eseményén, hogy negyedik generációs Echo és Echo Dot hangszórók a jövőben képesek lesznek olyan észrevehetetlen ultrahang hullámot kibocsátani, amellyel érzékelni tudják, hogy vannak-e emberek a szobában. Ezt a funkciót persze nem lesz kötelező használni, az Alexa alkalmazásban lehet engedélyezni vagy letiltani.

Ugyanitt tudunk persze más beállításokat is eszközölni, az új képesség ugyanis többek között olyan dolgokra használható, mint például a világítás bekapcsolása, amikor valaki belép a szobába, vagy éppen a kikapcsolása, amikor a helyiség üressé válik. Azt is elérhetik a felhasználók, hogy az Alexa zenét játsszon le vagy egy rádióállomásra kapcsoljon, amikor mozgást érzékel egy Echo eszköz közelében meghatározott idő alatt, majd kikapcsolja a zenéket, amikor az illető távozott a területről.

Ezek Alexa alkalmazás beállításaiban minden kompatibilis Echo készüléknél a Mozgásérzékelés menüpont alatt találhatóak majd meg, de korábban már más termékek esetében is láthattunk hasonlót. Számos olyan különálló mozgásérzékelő létezik, amelyek az alkalmazással együttműködve indítanak feladatokat, így például a Philips Hue, az Aqara és a Centralite által gyártottak. Az új funkció lényege leginkább az, hogy ennek köszönhetően nem kell majd extra kütyüre hagyatkozni ahhoz, hogy bekapcsolja a fényeket vagy a zenét.

Mindez abba az irányba mutat, hogy az Amazon komolyan vette az Ambient smart home névre hallgató vízióját, ahol az otthonunk automatikusan reagál a lakóira és csak minimális instrukciókra van szükség a tökéletes működéshez.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram