2021.01.18.admin-fazis

Erőteljes fejlődés – Snapdragon 888 5G

Alighanem a világ legfejlettebb mobilplatformja az új Qualcomm Snapdragon 888 5G lapkakészlet, ami a legkiválóbb feltételeket biztosítja mesterséges intelligencia-, kamera-, játék- és biztonsági funkciók terén a fejlett okostelefonok gyártóinak.

2020. végén mutatta be legújabb zászlóshajóját a Qualcomm Technologies Inc., amely várhatóan 2021-ben meghatározza a prémium okostelefonok működésének alapjait.

Ez az új platform az iparág vezető mobil innovációit csomagolja egybe az 5G-vel. A mesterséges intelligencia (AI), játék- és kameratechnológiák, a prémium kategóriájú mobil eszközöket professzionális minőségű fényképezőgépekké, intelligens személyi asszisztensekké és elit játékgépekké alakítják. A fejlett 5G kapcsolattal rendelkező Snapdragon 888 újradefiniálja a jelenlegi mobilélményeket – olvashatjuk a cég sajtóközleményében.

Nézzük meg közelebbről, mik a legfontosabb jellemzői az új lapkakészletnek!

Kapcsolódás - villámgyorsan

A Snapdragon 888 a világ legfejlettebb platformja, amely 5G-s kapcsolatot tesz lehetővé a Wi-Fi 6 és a Bluetooth audióval együtt egy új mobilélmény érdekében. Modemével elérhetővé teszi a világon leggyorsabb, akár 7,5 Gbps sebességű 5G sebességet. Emellett kiváló lefedettséget biztosít gyakorlatilag az összes nagy hálózatban világszerte.

Ráadásul ez a platform magában foglalja az iparág mobil Wi-Fi kínálatának leggyorsabb Wi-Fi 6 támogatását, valamint a Bluetooth 5.2-t.

AI, mesterséges intelligencia

A Snapdragon 888 nagy előrelépést tesz a mesterséges intelligencia használatában is. A teljesen újratervezett 6. generációs AI motor az új Hexagon 780 processzorral prémium élményeket kínál. Lehetővé teszi a mesterséges intelligencia használatát professzionális kamerákkal, személyes hangsegédekkel, játékokkal, villámgyors csatlakozással és egyebekkel.

A Snapdragon 888 energiahatékonyságot és kiugró teljesítményt nyújt, az előző generációhoz képest akár wattonkénti háromszoros teljesítménnyel. További érdekesség a 2. generációs Sensing Hub, amely egy dedikált, alacsony fogyasztású AI processzort integrál olyan felhasználási feladatok lehetővé tételére, mint a képernyő felébresztése, az emelés és az aktivitás érzékelése, valamint a hangesemények észlelése.

Ezenkívül az új AI Engine Direct szoftver rugalmasságot biztosít a fejlesztők számára az új eszközökön AI-alapú alkalmazások gond nélküli futtatásához.

Kamera szolgáltatások újraértelmezve

A Snapdragon 888 professzionális minőségű fotókészítő eszközzé alakítja a mobil készülékeket. Az új Spectra 580 szolgáltatással ez a platform az első lapkakészlet, ami háromszoros jelfeldolgozóval (ISP) rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy három kameráról képes egyszerre felvételeket fogadni hatalmas feldolgozási sebességgel - másodpercenként akár 2,7 gigapixelig.

A felhasználók élvezhetik a 120 képkocka / másodperces sorozatképeket az ultragyors nagyfelbontású akciófelvételek készítéséhez, vagy egyszerre három 4K HDR videót is rögzíthetnek. Az új 4K HDR drámai javulást nyújt a színekben, a kontrasztban és a részletekben. A Spectra 580 ISP gyenge fényviszonyok mellett is minőségi felvételeket biztosít, 10 bites színmélységben több mint egymillió színárnyalattal készíthet fényképeket.

Játék – minőségi ugrás

A Snapdragon 888 a teljes Snapdragon Elite Gaming arzenállal van felfegyverkezve. A felhasználók kiélvezhetik lenyűgöző erejét a legmagasabb szintű HDR minőségű grafikával, asztali számítógép szintű képességekkel. A Snapdragon 888 elsőként nyújt mobil eszközökre változó sebességű árnyékolást (VRS). Az előző generációhoz képest a VRS akár 30% -kal is javítja a játékmegjelenítés minőségét - írja a közlemény.

Meghatározó minőség minden téren

Láthatjuk tehát, hogy a Qualcomm igen erős lapkakészletet tett le az asztalra, ami minden bizonnyal meghatározó szerephez jut a 2021-es évben. Olyannyira, hogy példának okáért az elsők között ezzel a készlettel forgalomba hozott Xiaomi MI11 350.000 darabos első kiadását néhány perc alatt elkapkodták az újdonságra éhes vásárlók. A Snapdragon 888 minden téren hatalmas fejlődést hozhat a prémiumtelefonok szolgáltatásaiban, és integrált 5G hálózati elérésével villámgyors kapcsolatokat biztosít a felhasználók között.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram