2022.06.24.TomiSpark

Eredeti hangokkal érkezik hamarosan az F1 22

Komoly munka folyt a háttérben a Formula-1 idei játékával kapcsolatban, ez pedig a hanghatásokra is igaz, mivel a Codemasters részéről jelezték, hogy mindent megtettek azért, hogy a lehető legtökéletesebb élményt nyújtsák a játékosok számára.

Az első felvételek alapján nagyszerűen sikerült az F1 22, mellyel nem volt könnyű dolga az alkotóknak, hiszen a sportágban idén új aerodinamikai szabályok léptek életbe, ami teljesen megváltoztatta az autók külsejét, és a versenynaptár is bővült a tavalyihoz képest.

Az EA-hez tartozó Codemasters fejlesztői első látásra úgy tűnik, hogy állták a sarat, legalábbis a játék fizikáját, és a vizuális elemeket tekintve mindenképp, most pedig az is kiderült, hogy a hangokon is elképesztő sokat dolgoztak. A vállalat szakembere elárulta, teljesen új, a valódi járművek hangján alapuló motorhangokat figyelhetnek majd meg a felhasználók a július 1-én bemutatkozó újdonságban.

„Egy olyan játékban, mint az F1 22 az autók a főszereplők, ezért szeretnénk, ha a lehető leghitelesebben szólnának. Minden szezonban felvesszük a valódi autókat, és fontos, hogy a motorok autentikus hangját is visszaadjuk. A játékosok a motor hangját is használják, ezért fontos, hogy a lehető legpontosabban rekonstruáljuk ezt” – mondta Brad Porter audiorendező.

A hanghatások nemcsak a járművek esetében fontosak, ezt pedig a fejlesztők is felismerték, ezért igyekeztek minden egyes apró háttérzajra odafigyelni, ami általában a versenyhétvégék szerves részét képezi. Ennek érdekében megpróbálták szimulálni azt is hogyan hangzanak a dolgok akkor, amikor már a pilóta felvette a tűzálló maszkot, és a sisakot, de a versenymérnökök által elhangzott instrukciókra, vagy a közvetítések hangjaira ez ugyanúgy igaz.

Az Electronic Artshoz tartozó játékokban általában a zenelista is nagy hangsúlyt kap, ez pedig ebben az esetben sem lesz másképp, az F1 22-ben egy 33 dalból álló soundtrack szórakoztatja majd a játékosokat, melyben olyan népszerű előadók művei jelennek meg az Engadget értesülései szerint, mint Deadmau5, vagy éppen Charli XCX.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram