2024.02.26.TomiSpark

Érdemes kipróbálni: kézzel is jegyzetelhetünk a Google Dokumentumok appban

A 2024-es Mobile World Congress kiállításon a várakozásoknak megfelelően csak úgy záporoznak az újdonságok és a bejelentések, ami olyan sokat használt alkalmazásokat is érinthet, mint a Google Docs. A cég állítása szerint androidos eszközökön egy új frissítéssel lehetővé válik ujjainkkal vagy kézzel írni és rajzolni a jegyzetekben.

Az MWC-n tett bejelentés alapján a szóban forgó applikáció olyan jegyzetelési funkciót kap, amellyel ugyanúgy jelölhetjük meg a dokumentumokat, mintha tollal és papírral tennénk. Ez azt jelenti, hogy az ujjunkkal vagy egy érintőtollal is nyugodtan kijelölhetünk, aláhúzhatunk, firkálhatunk vagy bekarikázhatunk valamit.

A Google szerint a funkció Android táblagépeken és okostelefonokon is működni fog, így valódi potenciál rejlik benne, hogy az olyan eszközök, mint a hajtogatható készülékek, még inkább növeljék a termelékenységet. Az Engadget cikke szerint ezáltal a digitális dokumentumok aláírása is gördülékenyebbé válhat.

Fotó: Google

Az Android-felhasználók a Google Dokumentumok új jegyzetelő eszközével többféle tollszínhez és kiemelőhöz férhetnek hozzá, ami jó hír mindazoknak, akik szeretik színkódolni a jegyzeteiket. A kézzel való írás és rajzolás pedig sokaknak hiányzik, nem véletlenül váltak népszerűvé az olyan készülékek, mint a reMarkable táblagépek vagy az Amazon Kindle Scribe.

Az Engadget szerint egyetlen dolog, ami ebből a frissítésből hiányzik, az a kézírás szöveggé alakításának lehetősége, ami lehetővé tenné a kiterjedtebb írási feladatok elvégzését. Az Apple ebben a tekintetben néhány lépéssel előrébb jár, hiszen az Apple Pencil felhasználók számára több iPad natív termelékenységi alkalmazásban, például a Pages és a Numbers alkalmazásokban is felkínálja ezt a funkciót.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram