2023.11.11.TomiSpark

Élőben fordítanak nekünk telefonhívásokat a Samsung készülékei

A koreai gyártó mostanában elég sok látványos újdonsággal előrukkolt és úgy látszik, az újítások sora még nem ért véget. A Samsung a mesterséges intelligencia segítségével ugyanis hamarosan képes lesz valós időben fordítani hívás közben a Galaxy mobilokon. Ezt a Gaussnak köszönhetjük, amelyről szerdán rántották le a leplet.

Szerdán hivatalosan is bemutatta a Samsung a Gauss nevű mesterséges intelligenciáját, ami a TechCrunch cikke szerint segíthet kódírásban, képgenerálásban, szövegek gyártásában, illetőleg képes kérdésekre válaszolni. Ezek három különböző eszközön keresztül valósulhatnak meg, a Samsung Gauss Image, a Samsung Gauss Code és a Samsung Gauss Language révén.

Hivatalosan ezek a gyártó laptopjaiban, táblagépeiben és okostelefonjaiban működhetnek majd, utóbbival kapcsolatban pedig nemrégiben az is kiderült, hogy fordításban is segíthet, ha különböző nyelveken beszélő emberek telefonálnak egymással.

Fotó: Samsung

Mindezt már saját blogbejegyzésében közölte a Samsung, mint a Galaxy AI friss korszakának egyik legizgalmasabb funkcióját, ami az AI Live Translate Call nevet kapta. Ennek segítségével a Samsung állítása szerint a jövőre érkező okostelefonokban már valós időben kapunk fordításokat szöveges változatban arról, amit a vonal másik végén lévő ember mondott.

A márka úgy véli, hogy ezáltal olyan élményben lehet részünk, mintha csak filmet vagy egy sorozat epizódját néznénk feliratozva, ahogyan az a fotón is látszik.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram