2024.03.23.TomiSpark

Élő sporteredményeket mutat a Threads

Egyelőre csak az NBA mérkőzéseiről van szó, de a jövőben további ligák találkozóinak állását is figyelhetjük a közösségi oldalon.

Elég sokan felfigyeltek rá, hogy amikor beírják az észak-amerikai profi kosárlabdaliga egyik csapatának nevét, akkor a Threads felül kidobja az éppen folyó meccs állását vagy annak végeredményét. Az Engadget cikke szerint nemrégiben erről Marc Zuckerberg is bejelentést tett.

A Meta vezérigazgatója elárulta, az NBA eseményeivel kezdték el az újdonság bevezetését, de később más bajnokságok is képbe kerülnek. A funkció révén azt is megtudhatjuk, mikor kezdődik egy mérkőzés, feltüntetik a csapatok logóit is, utóbbiakra nyomva pedig a Threads átirányít minket az adott csapatról szóló posztokra. Mivel a Meta úgy döntött, hogy a Threads és az Instagram felületén nem ajánl politikai tartalmakat, így a sport hangsúlyozása tisztességes módja annak, hogy megragadják a „real time” hangulatot, ami kifejezetten fontos egy menő és eseménydús közösségi hálózaton.

@yorush bejegyzése
Megtekintés a Threads alkalmazásban

Ezzel kapcsolatban a Threads szóvivője elmondta, a kosárlabda az egyik legnépszerűbb témává lett, míg az NBA Threads a site egyik legaktívabb sportközösségévé vált. Ez egyébként nem meglepő, hiszen a közösségi platformokon általában elég nagy hangsúlyt kap a sport, amit annak idején a Twitter is igyekezett meglovagolni még 2017 környékén egy hasonló funkcióval, mint amivel most a Meta mikroblogos szolgáltatása állt elő.

Az X egyébként továbbra is az NBA-ről szóló tudósítások és beszélgetések motorja, míg az Apple idén indította el sporttal kapcsolatos alkalmazását, amelyben valós idejű statisztikákat kínál számos sportághoz és ismert bajnoksághoz.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram