2023.04.17.TomiSpark

Elkészült a macOS mappa fizikai változata

A számítógépeken látott ikonok sokunk agyába beleégtek már, most viszont jött egy művész, aki elkészítette az egyiket, valódi, ténylegesen felhasználható verzióban. Az alábbi pénztárca, pontosan úgy néz ki, mint az Apple gépein látható jelzés.

Ha Macet használsz, akkor érdemes tüzetesebben megnézni a képernyőt, mivel valószínűleg jó néhány mappát fogsz látni, ami tele van különböző számodra fontos fájlokkal. Na ehhez mostantól hozzáadhatunk egy olyan címkéktől mentes kék mappát is, ami akár a zsebünkbe is mehet.Nem elektronikus módon, hanem valós, fizikai változatban.

Ennek oka, hogy Nikolas Bentel, egy New York-i művész és designer úgy döntött, megalkotja azt a tárcát, ami gyakorlatilag teljesen úgy néz ki, mint az ominózus kék ikon. A Untitled Folder Wallet nevű alkotás pontosan úgy használható, mint egy átlagos pénztárca. Egy szabványos méretű hitelkártya vagy fényképes személyi igazolvány simán elfér benne, emellett pedig három különálló zsebbel rendelkezik, amelyek mindegyikében elfér négy plasztik kártya, de a kisebb blokkok, névjegykártyák és papírpénz tárolására is elegendő helyet alakítottak ki.

Fotók: Nikolas Bentel

Bár bőrhatású a pénztárca, előrelátó módon valójában műbőr anyagot használtak fel a készítés során, sokat viszont nem gyártanak le belőle. Mindössze 500 darabot tettek elérhetővé a művész weboldalán, ezeket pedig 49 dollárért, vagyis jelenlegi árfolyam szerint nagyjából 16 ezer forintért lehet beszerezni, amíg a készlet tart.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram