2024.01.28.TomiSpark

Elképesztő videók generálhatók a Google újdonságával

Lumiere révén rövid videók gyárthatók a mesterséges intelligencia segítségével hasonlóan ahhoz, mint a képek esetében.

Még nem tudni, mikor vehetjük igénybe, annyi azonban már biztos, hogy komolyan kísérleteznek egy új eszközzel a Google részéről, ami a mesterséges intelligencia által nem csak képek, hanem videók generálására is alkalmas lesz szöveges parancsok megadását követően. A lényeg tökéletesen látszik az alábbi videón.

Erről bővebben az ArsTechnica oldalán írtak, ahol az egyik legfejlettebb MI-alapú videó generátorként hivatkoztak a Lumiere nevű eszközre, amely a modern filmgyártás úttörői, a Lumière-fivérek után kapta a nevét.

A Google szerint a Lumiere egyedülálló architektúrát használ, ami a portál cikke alapján abban nyilvánul meg, hogy úgy tervezték, egyszerre tudja kezelni a tér és az idő szempontjait. Ezzel ahelyett, hogy egy videót sok kis rész vagy képkocka összerakásával készítene, a teljes videót az elejétől a végéig egyetlen zökkenőmentes folyamat során tudja létrehozni. A kutatási dokumentumban egyébként azt állítják, hogy a mesterséges intelligencia alapú modell egyelőre öt másodperces, 1024×1024 pixeles videókat ad ki, ez azonban a Google szerint még alacsonynak is számít.

Ami pedig a felhasználási lehetőségeket illeti, valójában azok szélesebbek a vártnál, ugyanis a szokásos szöveges parancsokból létrehozott videók mellett akár arra is képes a Lumiere, hogy egy meglévő állóképből csináljon mozgóképet, esetleg átalakíthat nekünk létező klipeket új stílusban. A megjelenésről viszont semmi hír, de vélhetőleg találkozni fogunk még ezzel az eszközzel valamilyen formában.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram