2022.08.17.TomiSpark

Elképesztő üzemidőre képes a Garmin legújabb okosórája

Akár 550 napig is bírja egy feltöltéssel az Enduro 2, ami az ellenálló képességével, és a könnyedségével is lenyűgözi az embert, cserébe viszont az ára sem lesz alacsony.

Már a tavaly bemutatott Enduro is hihetetlenül strapabírónak bizonyult, miután az órát a Garmin olyan sportokhoz tervezte, mint a hegymászás, a túrázás, az úszás, a hegyikerékpározás, vagy ehhez hasonlók. A lényeg, hogy elég speciális réteget céloztak meg vele, főképp olyanokat, akik nagy igénybevételnek teszik ki magukat, és az ezekhez felhasznált eszközeiket egyaránt.

A cég idén piacra dobta ennek folytatását, az Enduro 2-t, mely kibővített funkciókkal rendelkezik, és igyekszik felülmúlni az elődöt. Ehhez a hivatalos leírás, valamint a Gizmochina jelentése szerint az óra könnyű titániumból készült, az érintőképernyőt Power Sapphire lencse védi, a szíj pedig szövetből van, hogy a lehető legnagyobb kényelmet adja.

Bár sok hasznos tulajdonsággal rendelkezik, a legtöbben valószínűleg az akkumulátor kapacitására, és az üzemidőre kapják fel a fejüket, hiszen a termék a gyári adatok szerint akár 550 napon át képes működni egyetlen töltéssel. Ehhez a napelemes töltés nyújt segítséget, de a cégnél nem szerették volna kizárólag ezzel eladni az órát, ezért igyekeztek reálisabb értékeket közzétenni a promóciók során.

Ezek alapján okosóra üzemmódban használva átlagosan 46 napig bírja minden gond nélkül, GPS módban pedig 150 órát írtak, de ez akkor sem lesz sokkal kevesebb, ha nem vagyunk kint a szabadban. Ebben az esetben 110 óra, és 34 nap az ígéret. Az újdonság a szíjjal együtt mindössze 70 grammos, vagyis a súlyára sem lehet panasz, ahogy a különböző funkciókra sem.

Az Enduro 2 vízálló, Bluetooth kapcsolaton át kommunikál a telefonunkkal, Wi-Fi-t is kapott, valamint az ANT+ technológiát is támogatja. Mindezeken túl 32 GB-os tárhellyel, beépített lámpával, valamint rengeteg érzékelővel rendelkezik. Utóbbiaknak köszönhetően szokásosan figyelhetjük a légzést, a pulzusszámot, a véroxigén-szintet, de még arra is figyel, hogy megfelelően hidratáltak legyünk.

Ha mindez nem lenne elég, az óra megkapta a Health Snapshot funkciót is, mely tökéletesen áttekinti, és elemzést nyújt a különböző értékeinkből. Ezért cserébe a Garmin jelenleg 1100 dollárt, tehát átszámítva nagyjából 438 ezer forintot kér el, ám a friss fejlesztésük első körben csak az amerikai piacon érhető el.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram