2021.11.27.TomiSpark

Elképesztő teljesítményt hozhat az Apple AR szemüvege

Egy ideje már lehet olyan híreket hallani, hogy a cég egy saját önálló termékkel jelenik meg a kiterjesztett valóság alapú szemüvegek piacán, most pedig úgy tűnik, ez hamarosan tényleg megtörténhet.

Bár hivatalos megerősítés továbbra sem érkezett, a MacRumors és a 9to5Mac neves elemzője, Ming-Chi Kuo szerint nagy dobásra készül az Apple. Korábban ugyan nem tett lépéseket a vállalat ebbe az irányba, ám ez egy csapásra megváltozott az ARM alapú Mac-ek megjelenésével. A szakíró információi alapján az AR szemüveg hatalmas kapacitással fog rendelkezni, közel annyival, mint a Mac.

Mindez óriási hír, azt viszont a céghez közeli források szinte biztosra veszik, hogy nem az M1 lapka teljesít majd szolgálatot, de a teljesítményét tekintve gyakorlatilag ugyanazt a szintet fogja hozni, sőt akár hatékonyabb is lehet. Az információk szerint mindez alacsony teljesítmény mellett valósul meg, a lapka pedig az érzékelőkre koncentrál majd, ami azért fontos, mert így gyorsabb lesz az adatok feldolgozása.

A készülék Kuo szerint nemcsak kiterjesztett, hanem virtuális valóság élményeket is képes lesz nyújtani, köszönhetően a Sony által szállított két 4K-s Micro OLED kijelzőnek. Ez azért lesz lehetséges, mert az M1 chip rendelkezik a kijelzők támogatásához szükséges teljesítménnyel. Ennek köszönhetően sok lehetőség kínálkozik majd, így az sem elképzelhetetlen, hogy az iPhone vagy az iPad készülékekről érhessenek el tartalmakat a felhasználók.

A hírek alapján ez egy önálló termék lesz, vagyis nem tartozékként tekintenek rá a készítők. Ha minden igaz 2022 végén már bemutathatják az újdonságot, az Apple pedig igyekszik gondoskodni arról, hogy az alkalmazások átfogó körét támogassa.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram