2021.06.03.admin-fazis

Eljött az idő: végre érkezik a Meizu Watch

A Meizu végre bejelentette a már régóta várt Meizu Watch érkezésének dátumát. A Meizu új okosórája bizonyára sokak kedvence lesz, hiszen tulajdonságai és specifikációi a mai kor elvárásainak tökéletesen megfelelnek. A jobb megértés érdekében beszéljünk kicsit a cég történelméről is.

A Meizu kezdetei

A Meizu Technology Co., Ltd egy kínai szórakoztatóelektronikai vállalat, melynek székhelye Zhuhai-ban van. A vállalatot Jack Wong alapította 2003-ban, elsőként MP3, később pedig MP4 lejátszókat gyártottak.

Az okostelefonok egyébként 2008 óta szerepelnek a Meizu fókuszában, ma már a világ 11. legnagyobb okostelefon gyártója lett. A 2015-ös évben több mint 20 millió készüléket adtak el és ugyanebben az évben az Alibaba 590 millió dollárt fektetett a Meizu vállaltba. Ezzel nem nyilvános kisebbségi tulajdonjogot szerezve a feltörekvő cégnél.

A vállalat első okostelefonja Android operációs rendszeren alapult és a Meizu M9 névre hallgatott. 2011 januárjában mutatták be és rögtön óriási sikert aratott Kínában. Ebben az évben nyitotta meg a Meizu az első fióktelepét Kínán kívül, Hongkongban. Pár hónappal később pedig már Oroszországban is fióktelepet létesítettek.

Pár említésre méltó dátum

A Meizu folyamatosan eleget tett a vásárlók által támasztott elvárásoknak és az újdonságokat hamar integrálták készülékeikbe. Nagy előnyük, hogy megfizethető áron kaphatóak készülékeik, de mégis tudnak mindent, ami egy modern készüléktől elvárható.

2014-ben jelentették be az első Meizu MX4 telefont, amely első volt a sorban Media Tek processzorával és LTE támogatásával. Ebben az évben jelentették be az M termékcsaládot is, melynek célja a lehető legjobb ár-érték arányú készülékek értékesítése.

2016-ban bemutatták a Meizu PRO 6-ot, melyben már 10 magos Helio Y25 SoC és 4 GB RAM kapott helyet. A tavalyi évben pedig a Meizu 17 már a Qualcomn Snapdragon 865 mobilplatformmal és a legmagasabb LPDDR5 specifikációjú memóriával érkezett, ami az európia piacon is megállja a helyét.

Az okosóra nagy elváráskat támaszt

A Meizu minden egyes terméke precíz tervezői munka eredménye, ez alól a nemsokára érkező Meizu Watch sem kivétel. Külsőre nagyon szép óráról beszélhetünk, lekerekített szélei és tökéletes mérete miatt szinte bármilyen stílussal össze egyeztethető.

Szilikon szíjakkal kerül majd forgalomba, az viszont sajnos nem valószínű, hogy ilyen téren sok opció közül választhatnak majd a vásárlók. Elegánsabb öltözékekhez így nem feltétlenül passzol majd az új okosóra.

Azonban a megjelenésbeli. hiányosságok kárpótol az óra csúcsminőségű chiprendszere, ami minden várakozásunkat felülmúlhatja. A legmodernebb Snapdragon Wear 4100 platformot fogja futtatni ez az okos kütyü, ami nagyon gyorssá és gördülékennyé teszi a használatot.

Telefonálni is tudunk vele

Ha telefonunk éppen nincs a kezünk ügyében, a hívásindítás akkor sem okozhat gondot, hiszen a Meizu eSIM képességeket is kínál az okosórához. Ez nagyban meg tudja könnyíteni a mindennapokat, hiszen jóval egyszerűbb módja a telefonálásnak, mint a készüléket fülünkhöz emelve értekezni.

Minden bizonnyal arra számítunk, hogy a szoftver a Meizu saját Flyme for Watch felületét futtatja majd. A Flyme a Meizu által már régóta fejlesztés alatt álló, kifinomult firmware programja, ami nagyban megkönnyíti a készülék használatát.

Az eredeti verzió is az Android operációs rendszerére épült, viszont Kínában egészen máshogy mennek a dolgok, mint a világ bármely más részén. Az okosóra valószínűleg idén- május 31-től lesz széles körben elérhető. Nagy az esélye, hogy a kitűnő kínai gyártmány sosem kerül forgalomba Európa szerte, mindenesetre nem árt tájékozódni a nagyvilág újdonságairól.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram