2022.03.15.TomiSpark

Elindult a TikTok legújabb találmánya

SoundOn néven kezdte meg működését az a zenei platform, mely a TikTokot is birtokló ByteDance tulajdonában van. Az ígéretek szerint az új alkalmazásnak köszönhetően a zenészek könnyebben terjeszthetik alkotásaikat a jövőben.

Noha a TikTok többnyire a rövid felvételekre szakosodott, ennek ellenére már így is hatalmas befolyást szerzett a mai zeneiparban, az alkalmazáson népszerűvé vált dalok ugyanis gyorsan toplisták élére kerültek.

Az egyes videók alatt hallható dalokat általában elég hamar megkedvelik és keresni kezdik a felhasználók, így ezt a lehetőséget érthetően nem szerette volna veszni hagyni a ByteDance. Pontosan ezért a vállalat elindította saját zenei marketing és terjesztési platformját, mely a SoundOn névre hallgat.

Az új platform lehetővé teszi az előadók számára, hogy zenéiket közvetlenül a TikTok-ra, az anyavállalat saját zenei streaming szolgáltatására, a Ressóra, és a videószerkesztő alkalmazásukra, a CapCutra töltsék fel, olyan globális streaming platformok mellett, mint az Apple Music, Spotify, Pandora, Deezer és a Tencent Joox.

A tulajdonos szerint nem számítanak fel terjesztési vagy tranzakciós díjat a művészeknek, valamint a jogdíjak 100 százalékát megkapják és a zenékhez fűződő jogok is náluk maradnak majd. Plusz szolgáltatásként a felhasználók a TikTok promóciós támogatásához és a SoundOn marketingcsapatának tanácsaihoz is hozzájutnak, de a statisztikákat is megtekinthetik.

„Az új művészek és zenei alkotók élénk közösséget alkotnak a TikTokon belül, ezért a SoundOn célja, hogy támogassa őket karrierjük első lépéseinek megtételében. SoundOn csapataink végig kísérik az alkotókat a nagyszínpadra vezető úton, és életre keltik a TikTok szakértelmét, erejét a művészek számára. Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy ez milyen formában fog felszínre hozni és előre vinni új tehetségeket, továbbá, hogy a SoundOn hogyan fog hozzájárulni az egyre sokszínűbb és növekvő globális zeneiparhoz” – idézte Ole Obermannt, a TikTok zenei részlegének globális vezetőjét a Techcrunch.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram