2022.07.14.TomiSpark

Életkor szerint korlátozza egyes funkcióit a TikTok

Fontos döntést hoztak a népszerű platform esetében, hamarosan ugyanis olyan új funkciókat és technológiákat vezetnek be, melyek bizonyos tartalmakat korhatárossá tesznek.

Hivatalos közleményben tudatta mindenkivel a népszerű videómegosztó, hogy újdonságok érkeznek, melyek nagyban támogatják majd a biztonságos felhasználást. Erről már februárban is szót ejtettek, most azonban megerősítették, hogy változások lesznek tapasztalhatók a következő hetekben.

Ilyen lesz például a Neked nevű lap, ahol lehetőséget kapunk arra, hogy megszabaduljunk olyan tartalmaktól, melyek nem kívánatosak a számunkra, ehhez pedig egyes szavakat, és hashtageket kiszűrhetünk.

Fotók: TikTok

A TikTok részéről ezzel azt szeretnék elkerülni, hogy olyan tartalmak sorozatát ajánlják fel számunkra, melyek egyetlen videóként még rendben lehetnek, de ismételt megtekintésük potenciálisan problémás lehet, mint mondjuk a fogyókúrával, extrém fitneszekkel, szomorúsággal és egyéb jóléti témákkal kapcsolatos témák esetében.

Ezen túlmenően jön még a Content Levels is, amit hasonlóan a fentebb említett újdonságokhoz, a következő hetekben globálisan mindenki számára elérhetővé tesznek. A vállalat részéről szeretnének olyan korhatáros besorolást bevezetni, ami megakadályozza, hogy a 13-17 év közöttiekhez olyan videók jussanak el, melyek károsak lehetnek a fiatalok számára, ugyanakkor felhasználási feltételeket nem sértenek.

„Akár azért jönnek az emberek a TikTokra, mert receptből keresnek inspirációt, akár azért, hogy nevessenek egy hosszú munkanap után, vagy új érdeklődési köröket fedeznének fel a Neked feeden keresztül, mi folyamatosan azon dolgozunk, hogy biztonságos és élvezetes nézési élményt adhassunk. Közösségi irányelveink központi szerepet játszanak ebben, mivel meghatározzák, hogy mi megengedett és mi nem a platformunkon. Ezeken belül megértjük, hogy az emberek személyes preferenciáik alapján bizonyos tartalomkategóriákat el akarnak kerülni. Tizenéves közösségi tagjaink számára egyes tartalmak olyan érett vagy összetett témákat tartalmazhatnak, amelyek személyes tapasztalatokat vagy valós eseményeket tükrözhetnek, amik inkább az idősebb közönségnek szólnak” – állt a hivatalos indoklásban.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram