2022.12.02.TomiSpark

Elérhetővé vált az Epic Games lenyűgöző applikációja

3D-s modellekké alakítja át a fotókat a RealityScan nevű alkalmazás, ami eddig csak béta verzióban létezett, most viszont már élesben is kipróbálhatják az Apple felhasználói.

December első napján hivatalosan is kiadták az Apple készülékeire a RealityScan applikációját, ami az Epic Games által megvásárolt Capturing Reality nevű, fotogrammetriai szoftverekre specializálódott cég gyümölcse.

Az Engadget beszámolója szerint a vállalat asztali szoftveréhez hasonlóan a RealityScan is 2D-s képeket kombinál, hogy zökkenőmentes 3D-s eszközöket készítsen játékokhoz és más virtuális környezetekhez. Az ötlet lényege, hogy a játékfejlesztők és más kreatívok bármikor és bárhol képesek legyenek beolvasni a valós világ tárgyait különböző projektjeikhez.

A szkennelési folyamat azzal kezdődik, hogy bejelentkezünk az Epic Gamesnél regisztrált fiókunkba, majd legalább 20 fényképet készítünk egy tárgy minden oldaláról. Ahogy mozgatjuk a telefont, egy valós idejű minőségtérkép mutatja, hogy mennyire fedtük le az adott területet, így azt is láthatjuk, hol kell többet dolgoznunk a legjobb eredmény érdekében.

Az alkalmazás feltölti és automatikusan igazítja a képeket a felhőben a fotózás közben, de az előnézetet is láthatjuk folyamatosan, ha pedig váltanánk, akkor a minőségtérkép és a folyamatban lévő, teljes színű renderelés között ezt bármikor megtehetjük, de a vágásra is megvan a lehetőség.

Ha elégedettek vagyunk a felvétellel, akkor exportálhatjuk a Sketchfabba (az Epic tavaly vásárolt 3D eszközplatformjába), ahol 3D, virtuális valóság és kiterjesztett valóság projektekhez használhatjuk fel az alkotást. Opcionálisan, ha valami egyedit örökítettünk meg, megpróbálhatjuk eladni azt, mivel a játékfejlesztők, akiknek egy adott tárgyra van szükségük egy virtuális környezethez, itt a leglogikusabb célközönséget jelentik.

A RealityScan tehát tegnap óta ingyenesen letölthető az App Store-ból, de a korábbi ígéretek szerint még az idén jön egy Androidra szánt verzió is.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram