2024.07.10.TomiSpark

Elérhető árú okostelefont és további újdonságokat hozott a Nothing

A Nothing márkája igazából bármilyen termékével képes felhívni magára a figyelmet, elvégre a cuccaik elég különleges dizájnnal rendelkeznek ehhez. Most éppen három friss termékkel rukkoltak elő almárkájuk neve alatt. Az új eresztésből a mobilra figyeltek fel a legtöbben, annak is legfőképp az árára, mert egészen olcsónak mondható.

A mai árakat tekintve, ha egy telefonért 70 ezer forint körüli összeget kell kifizetni, ezért cserébe pedig egy egészen ígéretes teljesítményt kapunk, az bizony már nagyon is jónak mondható. A Nothing most valami ilyennel tudott előállni. Még tavaly indították útjára CMF nevű almárkájukat, ami a megfizethető árú termékekre specializálódott.

A CMF Phone 1 követve a Nothing egyedi felfogását a dizájnban, természetesen kapott különleges elemeket. A hátlap például cserélhető, így a felhasználók menet közben különböző színekre és mintákra válthatnak. A vállalat szerint ezzel a megoldással megkönnyítik telefon belső alkatrészeinek elérését a különböző javítási és karbantartási feladatokhoz. Van rajta például egy úgynevezett hozzáférési pont is, amit, ha lecsavarunk, olyan tartozékokat tudunk rögzíteni a készülékhez, mint a kihajtható állványok vagy a kulcstartók.

Ami a specifikációkat illeti az ujjlenyomat olvasót is tartalmazó telefont egy nyolcmagos MediaTek Dimensity 7300 5G processzor hajtja, a kijelző egy 6,67 hüvelykes Super AMOLED darab 120Hz-es adaptív frissítési frekvenciával és 2000 nites fényerővel, mindehhez pedig az energiát egy 5000 mAh-s akkumulátor biztosítja, amit akár 33 watton is lehet tölteni.

Fotók: CMF by Nothing

A mobilban 8 GB RAM található, tárhelyből pedig egy 128 és egy 256 GB érhető el. Kamerákból előre egy 16 megapixeles, hátra pedig egy 50 megapixeles egység került. A telefonon az Android 14-re épülő Nothing OS 2.6 fut, mindehhez pedig háromévnyi biztonsági hibajavítást és két főverzió frissítést ígértek. Az értékesítés a részben magyar termékoldalon is elindult a 128 GB-s verziót pedig már július 12-től szállítják, míg a 256-ost július 23-tól.

A kisebbik változat 68 099 forint, míg az erősebb 90 099 forint, de egyikhez sem jár töltőadapter, illetőleg nincs benne NFC-chip és elviekben sajnos az akku sem olyan könnyen cserélhető. Ilyen árazásért viszont ezeket vélhetően el lehet viselni. Az okostelefon mellett ott van még a CMF Watch Pro 2 okosóra is. Ez teljesen új dizájnt kapott az elődjéhez képest, van benne viszont automatikus fényerő-beállító algoritmus, továbbfejlesztett alváskövetés és testreszabható widgetek.

Az óra 1,32 hüvelykes, mindig bekapcsolható AMOLED kijelzővel, beépített GPS-szel, gyorsulásmérővel, környezeti fényérzékelővel és három egészségkövető szenzorral rendelkezik. A vállalat 11 napos használatot ígér egy feltöltéssel, bár ez erősebb használat mellett az Engadget szerint inkább csak kilenc nap. És mivel a Nothing termékcsaládjáról van szó, teljesen normális, hogy itt is sok lehetőség van a dizájn variálására. Az óraszíjból például elég sokféle van, de a keret is cserélhető. Mindezért 25 ezer forintot kell kiadni, július 11-től pedig már elérhető a termék.

Ha pedig mindez nem lett volna elég, ott van még egy fülhallgató is, amely a CMF Buds Pro 2 névre hallgat. A füles aktív zajszűrést és algoritmikus térbeli hangzást kínál. A töltőház pedig különleges, mert vezérlőt is kapott, amivel a lejátszás szinte minden aspektusa egyedi igényekhez igazítható. Az előd 49 dollártól indult újonnan, most viszont ehhez képest valamivel többet kérnek el, 59 dollárba, tehát átszámítva 21 ezer forintba kerül az újdonság.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram