2022.09.07.TomiSpark

Egyszavas posztok terjednek az interneten

Új őrület terjed a közösségi oldalakon, mely valójában a Twitterről indult, de jelenleg a Facebookot árasztja el, és már a magyar felhasználók érdeklődését is felkeltette. A népszerű oldalaktól kezdve az átlagemberekig szinte mindenki egyszavas bejegyzéseket tesz közzé.

Ha valaki csak és kizárólag a Facebookot használja, már valószínűleg annak is feltűnt az elmúlt két napban, hogy rengetegen osztanak meg olyan bejegyzést, amelyben mindössze egyetlen szót írnak le. A jelenség nem véletlen, és nem is valamilyen új vírus okozza, bár legalább annyira terjed.

Az egész onnan indult, hogy az Egyesült Államokban tevékenykedő Amtrak, teljesen nevén a Nemzeti Vasúti Utasszállító Vállalat egy elrontott bejegyzést tett közzé a Twitteren. A posztban mindössze annyi állt, hogy „Vonatok”, ami már önmagában is megmosolyogtató, ezt viszont valamiért nagyon sokan látták és meg is jegyezték. Az ilyesmi általában alapot ad arra, hogy vicces képekkel jellemzett mémeket gyártsanak belőle az emberek, itt azonban ennél is többről van szó a Buzzfeed News értesülései szerint.

A legtöbben a vállalathoz hasonlóan egyetlen szóval kezdték el jellemezni a tevékenységüket, ez pedig odáig ment, hogy bő egy héttel a lavinát elindító poszt megjelenése után a Facebookon is többen osztanak meg ilyesmit, ráadásul már a magyar mainstreamet is elérte a hullám.

Miközben a világ vezető márkái szintén felültek erre a „vonatra”, hazánkban is gyakorlatilag boldog-boldogtalan a részévé vált ennek az új trendnek, ami külföldön már talán lecsengőben van, így vélhetőleg nálunk sem tart majd ki sokáig.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram