2022.07.23.TomiSpark

Egyre több oktató platform jelenik meg a TikTokon

Bár a rövid videós tartalmak jelentős része a szórakoztatásról, a feltűnősködésről, szól, bőven vannak kivételek is a népszerű közösségi oldalon. Nem könnyű ezekre rábukkanni, de ha tudjuk hol keressünk, akár még oktató videókra is rábukkanhatunk.

Ha a tanulást segítő videókra, vagy ehhez szükséges eszközökre gondolunk, a legtöbb embernek egyelőre még nem a TikTok ugrik be. Ennek egyik oka, hogy a For You nevezetű felület, mely személyre szabott tartalmakat kíván átadni nekünk, elég ritkán tud produktív lenni.

Ezen a jövőben azok az influencerek változtathatnak, melyek csoportja szépen lassan egyre nagyobbá válik az Engadget szerint. A portál igyekezett rávilágítani arra a tényre, hogy fokozatosan növekszik ez a tábor, melynek videói természetesen nem helyettesítik a tényleges tanulást, de rengeteg érdekességgel szolgálhatnak. Az oldal kiemelte, hogy a #studytok, és az #edutok hashtegek remek kiindulópontot jelenthetnek, így ezek mentén érdemes elindulni, ha szeretnénk felfedezni a különböző tartalmakat. A tanuláshoz az Engadget néhány profilt is megemlített, melyeket érdemes követni, az arra fogékonyaknak.

Ilyen például Gohar Khan, aki a főiskolai felvételi tanácsairól ismert. A 22 éves fiatalember nemrég végzett az MIT-n, de előtte a Yale-re és a Stanfordra is felvették. Most videókat készít, melyekben tizenéveseknek ad tanácsokat, hogyan növelhetik esélyeiket.

@goharsguide good luck! ???? #school #student ♬ It's a little comical and retro piano piece!(950652) - wiMu by Sho in Audiostock

Szintén érdekes lehet még Kyle Johnson, aki tömör, de jól átgondolt könyvajánlóiról vált ismertté. Jellemzően csak nagyon rövid összefoglalót ad az általa tárgyalt olvasmányokról, de ha mélyebben szeretnél elgondolkodni az irodalmi témákon, vagy inspirációt szerezni egy esszéhez, videói könnyen emészthető módon bontják le az összetett irodalmi témákat.

Van olyan is, aki a gyakorlati tesztek matematikai kérdéseit veszi elő, mint például a Your Bummy Math Tutor csatorna, ahol kiváló stratégiákat kapunk a különböző típusú problémák megközelítéséhez. Ha valaki egyszerűsített matekra kíváncsi, akkor mindenképp érdemes követnie, mivel rengeteget segíthet azoknak, akik könnyen elakadnak az iskolai példákon.

Kiemelendő még a Study with soybean is, ahol naplózás inspirációját kombinálják tanulási tippekkel, és gyakorlati tanácsokkal a jobb jegyzeteléshez, ami pokolian hasznos tud lenni a tanulási folyamatok során, így erre is érdemes lehet rászánni némi időt azoknak, akik napi szinten használják a TikTokot.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram