2022.06.04.TomiSpark

Egyre több helyen jelennek meg a Google egyedi matricái

Korábban csak a Pixel készülékeken voltak elérhetők a Gboard egyéni szövegmatricái, ám az utóbbi időben változás állt be ezzel kapcsolatban, és fokozatosan nő azoknak a felhasználóknak a száma, akiknél megjelenik ez a lehetőség.

A Gboard billentyűzet felülete a Pixel telefonjain lehetővé tette, hogy saját szöveg beírásával és egy előre elkészített dizájn kiválasztásával személyre szabott matricákat hozzunk létre, ez azonban több más androidos készüléket használó embernél is megjelent az utóbbi hetekben.

Fotó:

Erről a The Verge számolt be nemrégiben, de a Google is megerősítette, hogy azok, akik a Gboard billentyűzet amerikai-angol verzióját használják, szintén létrehozhatnak egyéni matricákat, ráadásul 1600-nál is több új Pride Month és nyári témájú mashupot vezetnek be a Gboard Emoji Kitchen nevű szolgáltatásukba. A cég még ezen felül is hozott pár újítást, amit hivatalos blogjukon jelentettek be.

A jövőben a Google két akadálymentesítésre összpontosító alkalmazásában is új funkciókat vezet be. A Sound Amplifier célja, hogy a hallássérültek számára felerősítse a speciális hangokat, az eredményesség érdekében pedig újratervezett felhasználói felületet, jobb háttérzajcsökkentést, továbbá gyorsabb és pontosabb hangzást kap, de a látássérült emberek számára készült Lookout alkalmazás is frissül. Utóbbi esetében egy offline mód jelenik majd meg, valamint lehetőséget biztosítanak a felhasználók számára, hogy majdnem mindegyik alkalmazásból vagy böngészőből meghallgathassák egy kép leírását.

Fejlődik a Google Play is, melynek pontjait hamarosan egy játék vagy alkalmazás használata közben is beválthatjuk. Ez megkönnyíti majd a megszerzett pontok beváltását, mivel a vásárlás előtt nem kell többé extra lépéseken átmenni ahhoz, hogy a Play Pontokat kuponra váltsuk át. A vállalat szerint valamikor következő hetekben érkezik ez az újdonság.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram