2023.10.23.TomiSpark

Egyedi hangeffektek egy visszhangból? Csak egy iPhone és egy alkalmazás kell hozzá!

Kifejezetten felkapottá vált az Outsidify nevű applikáció, amivel gyakorlatilag bármilyen visszhangot kedvünkre alakíthatunk át anélkül, hogy ehhez szükség lenne egy effektpedálra. Az alkalmazást egy csehországi vállalkozás hozta össze, de egyelőre csak az App Store-ból érhető el.

Aki szeret saját effekteket gyártani, alighanem értékelni fogja az alábbiakat. A Brno városában működő Bastl Instruments ugyanis egyedi audioeszközöket gyárt, ám nemrégiben úgy döntöttek, belevágnak valami újba, így született meg az Outsidify.

Az applikációt kizárólag iPhone-ra lehet letölteni, azzal viszont egyedi hangzásvilágot hozhatunk létre a környezetünkből felvett hangokból. Ahogyan a videóban is látszik, nyugodtan felvehetjük a csatornában hallottakat, de szórakozhatunk akár egy bögrével is, a lényeg, hogy utána mit hozunk ki ezekből.

Ennél a pontnál azonban fontos megjegyezni, hogy a hivatalos leírás szerint az objektumnak vagy térnek elég nagynak kell lennie, hogy a funkció hatékony legyen, vagyis a telefonnak bele kell illeszkednie abba, a térbe, ahol rögzíteni szeretnénk.

Amennyiben megvannak a hangjaink, már csak annyi dolgunk van, hogy megszerkesztjük az alkalmazásba épített szerkesztési lehetőségek által. Itt változtathatunk a hangszínen, megvághatjuk a hangokat, loopolhatjuk is, de a sebességgel is játszhatunk.

Az készítők tehát arra próbálnak rávenni minket, hogy használjuk ki a környezetünkben rejlő lehetőségeket, adott esetben mozduljunk ki otthonról, de az ehhez való alkalmazást nem adják ingyen. Az Outsidify jelenleg 2490 forintba kerül az App Store felületén.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram