2022.12.14.TomiSpark

Egyedi cipőkollekcióval ünnepelt a Renault

A francia autómárka egészen különleges dologra vállalkozott, miután legendás típusának 50. évfordulóját akarták megünnepelni. A Renault 5 szülinapjára limitált kiadású lábbeliket gyártottak, stílusosan pont öt különböző kivitelben

1972-ben mutatkozott be a Renault 5, mely korszakossá vált az idők során. A franciák akkoriban képesek voltak előállni egy menő dizájnnal, miközben praktikus és takarékos járművet sikerült alkotniuk. A típusból aztán később több sportverzió és versenyautó is született.

Utóbbiak egészen sikerek voltak és legendássá váltak az évek során, így többek között ezért is dönthettek az R5 feltámasztása mellett, persze a kor szellemének megfelelően már elektromos változatban, de mindemellett még cipőket is kiadtak a járműcsoda tiszteletére, a Racing Shoe5 kollekció keretein belül.

Fotók: Renault

A Renault 5 Turbo által inspirált sorozatban öt olyan limitált szériás sneaker kapott helyet, amelyek több szempontból is megidézik a szóban forgó autót. A 3D-s nyílások például a jármű szellőzőit idézik, a grafikai elemek az R5 Turbo motorháztető rácsára, míg a bokánál a jellegzetes karosszériára utalnak vissza, de a színezés is a régi időkre emlékeztet.

A teljes gyártást kézzel végezték Franciaországban, a Savoir-Faire Paris műhelyében, ami pedig a darabszámot illeti, nem véletlen emlegették a bemutató során olyan sokszor azt, hogy limitált. Mindössze 25-öt készítettek, amelyeket december elején négy napon át a SHINZO Paris pop-up üzletében lehetett elérni.

Az egyes párokat 555 euróért árulták és mindegyiket számozott dobozban, saját QR-kóddal látták el, így a vásárlók hozzáférhetnek a Savoir Faire Paris speciális tanácsaihoz a cipők karbantartásával kapcsolatban.  

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram