2024.04.17.TomiSpark

Egy közösségi hálózat, ami a hangüzenetekre és videókra koncentrál – ez lenne az Airchat

Itthonról is elérhető a hangalapú site, ami valójában a kockázati befektető, Naval Ravikant és a Tinder egykori termékfőnöke, Brian Norgard közös vállalkozásából született meg. Az Airchat igyekszik megváltoztatni az emberek hozzáállását a közösségi médiával kapcsolatban, mi pedig mutatjuk, mit érdemes tudni erről.

A hangalapú interakciókra való építése egy hálózatnak nem újdonság, hiszen a néhány éve létrejött Clubhouse nevű alkalmazásnak is ez volt a lényege, ott különböző virtuális szobákban lehet élőben előadni vagy beszélgetni másokkal. Ez 2021 elején nagyot futott, most pedig az Airchat is egy olyan szolgáltatással állt elő, amelynek az egymással való csevegés adná az alapját, de újragondolt formában.

Az Airchaten ugyanis a felhasználók hang- és videóüzenetek formájában osztanak meg dolgokat a feeden, amik viszont ennek ellenére csak szövegekből állnak. Hogy érthető legyen, a mesterséges intelligencia átírja ezeket a hang- és videoklipeket, amik a hírfolyamban már így szövegek formájában jelennek meg.

Érdekesség azonban, hogy az eredeti hangot így is hallhatjuk, miközben olvassuk a szöveget, mi pedig a magunk felvételével válaszolhatunk ezekre. A feedet ráadásul nem is kell nekünk görgetnünk, azt a rendszer automatikusan megteszi helyettünk, az átírt hangüzenetek vagy videók pedig a háttérben, lezárt képernyőnél is elindulnak. Erről nemrégiben a Lifehacker számolt be, hozzátéve, ennek haszna is lehet hiszen így vezetés közben anélkül tudhatunk arról, mi történt ismerőseinkkel és miről elmélkednek, hogy a görgetés és a posztok nézegetése elvonná a figyelmünket.

Az app egyébként elérhető a Play Áruház és az App Store felületein egyaránt, Google-fiókkal, telefonszámunkkal és Apple-fiókkal is van lehetőség regisztrálni, majd hozzáférést kell biztosítani a kontaktokhoz. Erre azért lesz szükség, mert így találhatjuk meg a többi felhasználót, akiknek meghívót küldhetünk, hogy ismerősöket szerezzünk, akikkel használni tudjuk az alkalmazást.

A Lifehacker tesztje szerint a hangfelvételek rögzítése és közzététele, valamint ezek szöveges megjelenítése nagyrészt zökkenőmentesen zajlott, ami pedig a látványvilágot és a felépítést illeti, elsőre abszolút olyan érzése lehet az embereknek, mintha csak a Threads vagy az X felületén lennének, de itt nem elég írásban posztolni, ehhez a hangunkra is szükség lesz. Az ötlet mindenképp érdekes, az idő pedig majd eldönti, elegendő ember akar ilyen módon használni egy közösségi platformot és elég aktívak lesznek-e.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram