2022.01.13.TomiSpark

Egy korszak vége: Nem lesz több Xbox One

A Microsoft nem fog többet összeszerelni a népszerű konzol ezen kiadásából. A vállalat egy ideje már csak a Series X és Series S modellekre fókuszál, ez pedig a jövőben sem változik meg.

2013-ban került bemutatásra az Xbox One, mely a konzolcsalád harmadik generációjaként érkezett meg az eredeti Xbox, valamint a 360 után. 2016-ig ez számított a csúcsmodellnek, utána viszont jöttek a továbbfejlesztett változatok, nevezetesen a One S, annak optikai meghajtó nélküli verziója, illetve a One X.

Habár sokan szerették ezeket a termékeket, ahogy a világ halad előre és a technika is fejlődik, előbb utóbb szükség volt a megújulásra, így 2020 végén lerántották a leplet a Series X és Series S modellekről. Utóbbiak jelenleg a legfrissebbek, melyekre természetesen az igények is nagyobbak lettek az elődökhöz képest.

Ennek megfelelően a Microsoft lépéseket tett, így a One termékcsaládból már az előző esztendőben sem gyártottak többet és ezentúl sem fognak. A The Verge beszámolója szerint ezt azzal indokolta a cég, hogy hatalmas a kereslet az újdonság iránt, ezért értelemszerűen inkább ezt szeretnék kielégíteni.

„Hogy a Series X és S gyártására koncentrálhassunk, 2020 végére leállítottuk az összes Xbox One konzol gyártását” - mondta Cindy Walker, az Xbox konzolok termékmarketingjének vezető igazgatója.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram