2022.05.11.TomiSpark

Egy korszak ér véget: 2023-tól már nem az EA Sports adja ki a FIFA-játékokat

A következő kiadás még a szokásos együttműködés keretein belül jelenik meg, ám a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség új fejlesztővel dolgozik a jövőben, az EA pedig saját utat járhat be.

Szinte mindenki ismeri a FIFA névre hallgató videójáték-sorozatot, mely a világ jelenlegi legnépszerűbb focis játéka. A franchise még 1993-ban indult útjára, népszerűsége folyamatosan nőtt, ezzel együtt pedig az értéke is.

Az első hírek már tavaly megjelentek azzal kapcsolatban, hogy a nevet birtokló szövetség a joghasználatért fizetett összeg dupláját szeretné elkérni a fejlesztőtől, továbbá a labdarúgó-világbajnoksághoz készült játék jogaival is más elképzelésük volt. Ennek kapcsán bejöttek a korábbi találgatások és a legfrissebb információk alapján a felek nem hosszabbítják meg a jövőre lejáró 10 éves szerződésüket.

Ezek alapján a FIFA 23 még a megszokottak szerint jelenik meg, ám a nemzetközi szövetség mostantól új vizekre evez, ugyanakkor továbbiakban is FIFA néven adja majd ki a játékokat, míg a korábbi platform az EA Sports FC nevet veszi fel.

„Biztosíthatok arról mindenkit, hogy az egyetlen igazi, és hiteles játék az, mely a FIFA névvel rendelkezik, és a legjobb lesz a játékosok valamint a futballrajongók számára. A FIFA név az egyetlen globális, eredeti cím. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25, FIFA 26 és így megy majd tovább. Ez örökre a legjobb marad, és állandó lesz” – idézte a BBC a nemzetközi szövetség elnöke, Gianni Infantino szavait.

A hírekre természetesen az Electronic Arts is reagált nemrégiben, közleményükben pedig elárulták, hogy a széria hatalmas változások előtt áll, ugyanakkor véleményük szerint nem jogi problémák vezettek ide, hanem új szintre emelik ezzel a már korában is sikeres fejlesztésüket. Erre egyébként tényleg jó esély mutatkozik, mivel innentől kezdve gyakorlatilag szabadkezet kapnak, a csapatokkal, és a ligákkal való együttműködéseik pedig hosszútávúak, vagyis ez garanciát jelenthet a minőségre.

A kiadó szerint az EA Sports FC a változás szimbóluma, de a konkrétabb részletek majd csak jövőre derülhetnek ki a játékokról.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram