2022.11.09.TomiSpark

Egy kínai cég elkészítette a hajtogatható iPhone-t

Nem akartak várni az Apple fejlesztésére, ezért házon belül iPhone, Motorola és 3D nyomtatással készült alkatrészekből alkották meg azt az egyedi készüléket, mely ránézésre inkább a Samsung Galaxy Z Flip nevű mobilt idézi.

A kihajtható mobilok ismét fénykorukat élik, a Samsung pedig a Flip, valamint Fold nevű modelljeivel elég nagy sikert aratott, miközben egyre több gyártó dönt úgy, hogy megpróbálkozik a technológiával. A pletykák szerint hamarosan az Apple is kihozhatja saját verzióját, ám ez vélhetően leghamarabb is csak jövő ősszel következhet be, ezt pedig nem szerették volna megvárni a The Aesthetics of Science and Technology (AST) munkatársai.

A kínai székhelyű vállalat mérnökei, ahogyan azt az alábbi videóban is prezentálják, hosszas kísérletezések után állították össze azt az egyedi iPhone klónt, ami sokak vágyát hivatott megvalósítani. A mérnökök elmondása szerint az okostelefon 3D nyomtatással készült elemekből, az egykori Motorola RAZR tartalék alkatrészeiből, valamint iPhone X képernyőjéből állt össze. A hitelességhez természetesen az Apple szoftverére is szükség volt, ennek futtatását egy iOS jailbreak teszi lehetővé, de azért ennek a megoldásnak sajnos megvannak a hátrányai.

A Gizmodo hírei szerint kulcsfontosságú belső részeket kellett átrendezni a megvalósíthatósághoz, miközben kisebb az akkumulátor, nincs vezeték nélküli töltés mindössze egyetlen hangszóróval rendelkezik, nem vízálló, ráadásul az iOS sem a hajlítható kijelzőkre lett optimalizálva alapvetően.

Az persze tény, hogy a kezdeményezés egy kedves ötlet, és az eredmény is látványos, de aki igazi hajlítható iPhone-ra vágyik, lehet jobb, ha még egy kicsit türelmes tud maradni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram