2021.11.24.TomiSpark

Egy jól ismert játék jelenik meg a Netflixnél

Ahogyan az várható volt, a játékokat tekintve tovább bővíti kínálatát a népszerű streaming szolgáltató. Ezúttal egy autós játék, az Asphalt Xtreme érkezett meg.

Ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, a Netflix nemrégiben elindította játékszolgáltatását, ezzel pedig a cég eléggé új területre tévedett. Egyelőre még csak mobilról érhetőek el a játékok és a választék is meglehetően kicsi volt az indulásnál.

Kezdetben a Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, a Shooting Hoops, a Card Blast és a Teeter Up voltak elérhetőek, de most ismét bővült a kör. Ezúttal egy régi ismerős bukkant fel, ez pedig az Asphalt Xtreme, ami azért is érdekes, mert néhány hónapja még könnyedén elérhető volt az ismert alkalmazásboltokban is, majd hirtelen eltűnt onnan.

Ennek okai eddig ismeretlenek voltak, most azonban a hivatalos trailerből kiderült, hogy a folytatásban kizárólag a Netflix felhasználói számára lesz elérhető a játék reklámok és alkalmazáson belüli vásárlások nélkül. A The Verge információi alapján a szolgáltató hasonló stratégiát követ, mint a filmek és a sorozatok esetében, vagyis egyensúlyt teremt a saját és a korábbi klasszikus tartalmak között.

A hírek szerint az Asphalt Xtreme fokozatosan terjed a felhasználókhoz világszerte, és az elkövetkező hetekben az Egyesült Államokban a Netflix-előfizetőkhöz is eljut, az pedig megfigyelhető, hogy más szolgáltatások is hasonlóan gondolkodnak.

Idén például az Apple Arcade kínalában is megjelent a Castlevania: Grimoire of Souls című játék, amely 2019-ben korlátozottan volt elérhető Kanadában, a következő évben pedig megszűnt. Mellette az Apple játékszolgáltatása olyan vadonatúj címeket is kínál, mint a Fantasian, de az Xbox Game Pass esetében is találunk régi játékokat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram