2022.01.21.TomiSpark

Eddig óriási siker a Wordle

A szóban forgó applikáció nem más, mint egy szótippelős játék, ám az egyszerűsége ellenére rengetegen használják.

A Wordle névre hallgató játék tulajdonképpen az egyszerűbb szókereső játékok felturbózott verziója. Lehet talán pont ez a siker titka, mindenesetre sokan megszerették a megnövekedett érdeklődésre pedig a nagyobb tech oldalak is felfigyeltek.

A Wordle alapvetően egy webalapú szójáték, melynek lényege, hogy a játékosok egy ötbetűs angol szót próbálnak kitalálni. Összesen hatszor lehet próbálkozni, a program pedig színes lapkák formájában ad visszajelzést arról, mely betűk vannak jó helyen. A zöld szín azt jelenti, hogy jót választottunk és megfelelő helyre raktuk, ha sárga színt látunk, akkor a betű benne van a szóban, de rossz helyre tettük, a szürke szín viszont azt mutatja, hogy rossz betűvel próbálkoztunk.

Mindezt Josh Wardle személyének köszönhetjük, aki igazából szórakozásból hozta létre a játékot, de 2021 decembere óta a Twitternek köszönhetően nagyon rákattantak az emberek. A történet azzal indult be igazán, hogy Wardle hozzáadott a játékhoz egy plusz lehetőséget, így az emberek már emojik formájában is megoszthatják az eredményeiket a közösségi oldalon.

Mivel az összes betű csak egy kis színes blokknak van álcázva, ezért mindenféle szégyen nélkül, nyugodtan megoszthatjuk követőinkkel, hogy mit értünk el az adott napon, hiszen ez a játék másik lényege, hogy minden napra egy új szó jut. Erre eléggé felfigyeltek a nagyobb tech portálok is, a Polygon és több hasonló oldal például egy nagyobb elemzést is megpróbált készíteni arra vonatkozólag, hogy mi a legjobb taktika, igaz biztos tippet ők sem tudtak adni.

Velük szemben a The Verge azt igyekezett megvizsgálni, hogy mitől lett ekkora siker a játék, a szaklapnál pedig arra jutottak, hogy közösség kovácsoló ereje mellett a Wordle eredmények megosztása a szerencséről, a frusztrációról, a kitartásról és a kudarcról szóló történeteket mesélik el a többi ember számára.

Persze ez egy elég szubjektív dolog és lehet nem sokáig marad fenn a játék a hullám tetején, az viszont biztos, hogy egyszerűen érthető szókeresőről van szó, amely tökéletes időtöltés, ha kikapcsolódni szeretnénk, mivel elég könnyen leköti az emberek figyelmét.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram