2021.04.22.admin-fazis

Ebben a hónapban érkezik a Samsung Galaxy M42

Egy kiegyensúlyozott telefon

A Samsung Galaxy M42 egy igazán kiegyensúlyozott készülék, ami lenyűgöző műszaki jellemzőkkel bír. Nem zászlóshajó telefonról beszélünk, mégis számos értéke vetekszik prémium kategóriás testvéreivel. Ezen az áron viszont az M42 nagy fogásnak számít, hiszen ár-érték aránya jelenleg szinte verhetetlen a piacon.

A készülék mérete 164,4 x 75,9 x 8,6 mm, súlya pedig 193 g. A 64 hüvelykes kijelzője egyenesen lenyűgöző, hiszen 84,3%-os képernyő-test aránnyal rendelkezik. A Super AMOLED kijelző 720 x 1600 képpontos felbontással és 20:9-es képaránnyal bír, ami 266 ppi sűrűséget jelent. Ezen a képernyőn valóságos élmény lesz majd mindenféle tevékenység, hiszen rengeteg színnel is rendelkezik majd.

A Samsung Galaxy M42-t a Qualcomm SM7225 Snapdragon 750 5G chipset hajtja, processzora 8 magos, ami igazi gépállattá teszi a külsőre visszafogott készüléket. A processzor egyébként 2x2,2 GHz, Kyro 570-es értékekkel rendelkezik, Adreno 619-es GPU-val, emllett Android 11 operációs rendszerrel debütál majd.

A memória terén sem lehetünk elkeseredve, hiszen a készülék 4,6 és 8 GB-RAM-mal, 128 GB belső tárhellyel rendelkezik. Természetesen ez tovább bővíthető még microSD kártyával, ha további helyre lenne szükségünk.

Az akkumulátor egyenesen lenyűgöző, hiszen 6000 mAh-s teljesítménnyel bír, ami a piacon kiemelkedő értéknek számít. Ezzel a teljesítménnyel hosszú órákon át használhatjuk a telefont, ezért bizonyára sokak kedvence lesz. A telefon egyébként támogatja a 15 W-os gyorstöltést is.

A kamera

A hátsó quad kamera 48 MP felbontással bír, ami a széles látószöget biztosítja. Az ultraszéles látószöget egy 8 MP-es objektív, a makrót egy 5 MP-es kamera a mélyéget pedig szintén egy 5 MP-es lencse támogatja. Ezeknek köszönhetően számos érdekes mód közül választhatunk majd, mikor pillanatokat szeretnénk megörökíteni.

A szelfikamera 20 Mp felbontású, széles látószöggel rendelkezik és szintén alkalmas 1080p felbontást produkálni. Rendelkezésünkre áll még egy LED vaku, videót pedig már 4K minőségben rögzíthetünk, 1080p felbontással.

Kapcsolódási lehetőségek terén a Wi-fi 802.11 lehetőség adott, de kínál Wi-Fi direkt és Hotspot lehetőséget is. A Bluetooth 5.0 is elérhető rajta, emellett rendelkezik GPS eléréssel, FM rádióval és USB Type-C 2.0 kábellel lehet csatlakoztatni. Nagy sajnálatunkra NFC olvasóval nem rendelkezik, így sajnos nem tudunk vele érintéssel fizetni.

Amit szeretünk benne, hogy...

Képes két SIM kártya befogadására, így magán-és céges számunkat is egy telefonon kezelhetjük. Nagy könnyebbség ez, hiszen így nem kell két telefont magunkkal cipelni mindenhová.

A telefon egyébként külsőre tovább viszi az M széria vonalát, nagyon egyszerű és letisztult formával, illetve minőségi hátlappal bír. A stílust sem bízták a véletlenre a tervezők, alapszínekben elérhető a telefon, ami azért jó, mert mindenki talál a saját stílusának megfelelőt. Prism Dot Black, Prism Dot White és Prism Dot Grey színekben lesz elérhető.

Összességében a Samsung Galaxy M42 valóban kitűnő értékekkel rendelkező telefon, ami az árát tekintve kifejezetten baráti. A piacon manapság nem találunk hasonló tudással rendelkező készüléket, ezért méltán lesz népszerű a vásárlók körében.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram