2023.08.27.TomiSpark

Dúdolj egy dalt és a YouTube megkeresi neked

Különleges szolgáltatással bővül a népszerű videómegosztó az Androidon elérhető alkalmazásában. Egy teszt keretein belül már többen is kipróbálhatják, mennyire hatékony a YouTube, ha egy részlet alapján kell megtalálnia valamelyik dalt.

A Shazam mai napig az egyik leghasznosabb alkalmazás, amit letölthetünk egy okostelefonra, hiszen néhány másodperc alatt megmondja, éppen milyen zeneszámot hallunk, egy ideje pedig már abból is képes megkeresni egy dal címét, ha elkezdünk dúdolni vagy énekelni. Ugyanezt tudja már többek között a SoundCloud is, ám legyünk őszinték, zenehallgatáshoz a többség még mindig a YouTube-ot használja.

Ezt használná ki a Google, mivel blogbejegyzésük szerint augusztus 22. óta már tesztelés alatt áll azaz újdonság, amivel a YouTube is képes lesz felismerni az eldúdolt dalokat. A közleményük szerint nem muszáj helyben dúdolni, mivel egy minimum három másodperc hosszú hanganyagból is dolgozni tud a rendszer.

Amennyiben az azonosítás sikeres volt, akkor az alkalmazás elirányítja a felhasználókat a dalt tartalmazó találatokhoz, ami a rendes videókból, illetőleg a Shortsra feltöltött tartalmakból áll, onnantól pedig minden kedvére böngészhet ezek között.

A Google égisze alá tartozó videómegosztó egyébként fokozatosan egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a zenei tartalmakra, mi nem véletlen, hiszen elképesztő mennyiségű dal és videóklip kerül fel a platformra, így abszolút érthető volt, amikor a YouTube Music szolgáltatást elindították.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram