2022.07.18.TomiSpark

Drágábbak lesznek az Intel termékei

Lassan mindennek felmegy az ára, ezt pedig az amerikai vállalat is érzi, mely az inflációra hivatkozva úgy határozott, hogy árat emel.

Az infláció sokunk életét megnehezíti, ez pedig a nagy multinacionális cégekre is ugyanúgy igaz, amire jó példa az Intel bejelentése. A Nikkei hírei alapján a gyártó azt a döntést hozta, hogy 10-20%-al emeli meg az általuk készített chipek, és processzorok árát.

Az Intel áremelése gyakorlatilag annyit jelent, hogy nemcsak az említett termékek, de az ezekkel felszerelt számítógépek is drágábbá válnak a közeljövőben. Mindez azért is érdekes, mert ez a bejelentés szinte egybeesik azokkal az információkkal, melyek az eszközök iránti kereslet visszaeséséről szólnak.

Az egyes laptopok, tabletek, és PC-k piaca ugyanis rohamosan megnőtt 2020 elején a kényszerű bezártságnak, és a home office elterjedésének idején, ám egyelőre úgy tűnik ez a tendencia megállt. Mivel az előállítási, és a szállítmányozási költségek sem akarnak csökkenni, az Intelnél is úgy érezték, hogy változtatásra van szükség, akárcsak a riválisnál, ahol egyelőre nem lehet nagy áremelésről beszámolni.

Az AMD processzorait gyártó TSMC részéről szintén emelésről számoltak be, de az Intellel ellentétben a tajvani vállalatnál csak egy számjegyű százalékkal nőnek az árak, ami az egyes eszközök esetében is komoly különbségeket okozhat majd.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram