2022.11.17.TomiSpark

Dizájnt vált a Google Chrome

Ahogyan az várható volt, idővel a vállalat termékein változik a kinézet, mivel a tavaly bejelentett Material You egységesen érkezik majd az egyes felületekre. Most éppen a böngészőjük van soron.

2021-ben a Google I/O alatt jelentették be, hogy egységes dizájnt terveznek bevezetni, mely a Material You nevet kapta. Ez tulajdonképpen az elődre, vagyis a Material irányzatra építkezve jött létre, ami már az Android 12-ben is feltűnt, most pedig a Chrome is megkapja ezt.

Állítólag már a legutóbbi Canary kiadásban már észrevehető volt a változás, amely első körben abban nyilvánult meg, hogy a színek az egyes háttérképekhez alkalmazkodnak, így nem kell egyénileg beállítani a felhasználóknak. A Material You egyelőre még csak a tesztváltozatokban jelent meg, azt pedig nem tudni, mikor jelenhet meg globálisan is az újdonság.

Amennyiben hinni lehet a híreknek, akkor a megjelenéskor minden platform támogatott lesz, vagyis teljesen mindegy, hogy valaki Linux, macOS esetleg Windows felhasználó, ugyanúgy élvezheti majd a frissítés előnyeit.

A The Verge hírei szerint egyelőre a Google még nem közölte a változtatás tényét, viszont a Canary 110.0.5418.0 verziószámú számú kiadásánál már többen is kiszúrták. A portál úgy tudja, még néhány hónapot biztosan várni kell addig, míg mindenki kipróbálhatja.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram