2023.08.26.TomiSpark

Búcsúznunk kell a Facebook egyik alkalmazásától

A Messenger Lite sokak kedvencévé vált, mivel a sima Messenger apphoz képest jóval kevésbé terhelte le a telefonokat, így a gyengébb készülékeken sem okozott gondot az üzenetküldés. Ez azonban megszűnik, amiről a Meta már elkezdte tájékoztatni felhasználóit.

Mivel a szűkös kapacitással rendelkező vagy szimplán régebbi okostelefonokon nem futott jól a Messenger alkalmazása, így a Facebook csevegőjéből létrejött egy sokkal egyszerűbb és ténylegesen az üzenetekre koncentráló app, ami a Messenger Lite nevet kapta. A bemutatásra még 2016-ban került sor, hét évvel később azonban el kell köszönnünk ettől.

A 9To5Google beszámolója szerint a Meta már rengeteg felhasználót értesített arról, hogy megszüntetik az alkalmazást.

„Használja a Messengert a további csevegéshez! A Messenger Lite szeptember 18. után már nem lesz elérhető. Tudjuk, hogy a csevegéseid fontosak számodra, ezért a Messenger Lite-ból továbbra is minden elérhető marad a Messengerben” – utalnak arra, hogy a beszélgetési előzmények nem tűnnek el, viszont ebből arra lehet következtetni, hogy a megadott dátumot követően letölteni és használni sem lehet majd az alkalmazást.

Ezt támasztja alá az is, hogy az alkalmazás már nem érhető el a Play Store-ban az új felhasználóknak, csak azok érhetik el, akik korábban már letöltötték. Amiért sokan megkedvelték, hogy mindenféle felesleges dizájnelem nélkül lehetett beszélgetéseket lefolytatni, ráadásul a telepítés után mindössze 10 MB-ot foglalt el, szemben a rendes Messenger 54 MB-os méretével.

A döntést nem indokolták meg, ugyanakkor amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a mai belépőszintű telefonok is egyre fejlettebbek, így talán már kevesebb szükség van a Messenger Lite fenntartására.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram