2023.02.22.TomiSpark

Búcsúzik Angry Birds eredeti változata

A máig népszerű mobilos játéknak a megjelenésétől számítva több verziója is léterjött az évek során, de mostanáig még a legelső is elérhető volt. Sajnos ez már csak csütörtökig lesz így, utána eltűnik a Play Áruházból, de idővel az App Store kínálatából is kikerülhet.

Amikor 2009 decemberében kiadták az Angry Birds játékot, a finn Rovio Mobile-nál talán nem is sejtették, hogy világszerte mennyi embert képesek lesznek lekötni egy olyan platformmal, ahol madarakkal lehet malacokra lövöldözni. A játék végül kultikussá vált, amiben több dolognak is szerepe lehetett. Egyrészt a megjelenésekor kezdtek el igazán elterjedni az okostelefonok, másrészt malacokat kellett kilőni, a kezdeti időszak pedig a sertésinfluenza terjedésével egyszerre tehető.

Utóbbi persze csak találgatás, de talán ez is benne lehetett abban, hogy többen felkapták a fejüket a játékra, amire azóta már egy konkrét franchise épül, hiszen mozifilmek, sorozatok készültek a játék alapján, nem beszélve a megvásárolható kiegészítőkről. A siker miatt a folytatás is egyértelmű volt, így a tavalyi Angry Birds Journey megjelenésével és persze az eredeti címmel együtt eddig összesen 22 változatot adtak ki.

Fotók: Rovio

A pontos megkülönböztetés miatt a legelső változatot jelenleg Rovio Classics: Angry Birds néven érhetjük el, de mint az a Rovio Entertainment Twitteren megosztott bejegyzéséből kiderült, az Androidot használó készülékeken már csak február 23-ig vásárolható meg a játék 499 forintért. Az Apple felhasználói némileg fellélegezhetnek, hiszen csütörtöktől Red's First Flight néven továbbra is megtalálható lesz, ugyanakkor ha eltávolítják a Play Áruházból, akkor arra sincs biztosíték, hogy az App Store kínálatában megmarad.

Erre enged következtetni többek között a Rovio közleménye, melyben arra hivatkoznak, hogy a klasszikus Angry Bird jelentős hatással van a portfólió többi tagjára, így kénytelenek törölni abból.

„Áttekintettük a Rovio Classics üzleti tervét: az Angry Birds, és a játék szélesebb portfóliójára gyakorolt hatása miatt úgy döntöttünk, hogy a Rovio Classics: Angry Birds február 23-án, csütörtökön törlésre kerül a Google Play Áruházból. Emellett a játékot további felülvizsgálatig átnevezzük Red's First Flight-ra az App Store-ban. A Rovio Classics: Angry Birds továbbra is játszható marad azokon az eszközökön, amelyekre a játékot letöltötték, még a listáról való törlés után is.

Megértjük, hogy ez szomorú hír sok rajongónak, valamint annak a csapatnak, amely keményen dolgozott a Rovio Classics: Angry Birds megvalósításáért. Rendkívül hálásak vagyunk az Angry Birds rajongóinak, akik a kezdetektől fogva kimutatták szeretetüket a márka és a játék iránt. Reméljük, hogy ezek a rajongók ezt a szenvedélyt továbbra is át tudják vinni az olyan élő Angry Birds játékainkba, mint az Angry Birds 2, Angry Birds Friends és Angry Birds Journey, ahol minden nap az a célunk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a játékosoknak” – írták közleményükben.

Az eredeti játék tehát elérhető marad azoknak, akik már letöltötték vagy még időben megszerzik, ami rajongóknak talán kötelező is, hiszen ez azt jelenti, hogy egy igazi kuriózumot tárolhatnak az okoseszközükön.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram