2023.06.30.TomiSpark

Bővíti magyar adatbázisát az Apple

Az almás vállalat igyekszik a lehető legjobb konkurenciát felállítani a térképes szolgáltatások tekintetében a Google számára, így a keresőóriás Utcaképek nevű funkciójára a Körbenézés volt a válasz. Utóbbihoz Magyarországon egy jelentősebb adatgyűjtésbe kezdtek tavasz óta.

Az Apple hivatalos közleményben tájékoztatott mindenkit arról, hogy elkezdték a gyalogos felméréseket a Térképek alkalmazás Körbenézés nevezetű funkciójához, mivel így olyan helyekről is részletgazdag felvételeket készíthettek, ahová járművel már nem tudtak volna bejutni.

Ezt Magyarországon elvileg már tavasszal megkezdték, de a folyamat még nem zárult le. Július 21-ig további adatokat gyűjtenek, főként a turisztikai látványosságok körül, szóval semmiképp nem kell meglepődni azon, ha nyáron olyan emberekkel találkozunk, akik egy hátizsákban elhelyezett kamerával járják majd a városokat, főként Budapestet.

Fotó: Apple

Az ilyesmit egyébként nem nehéz kiszúrni, főként a feliratok miatt, amik a táskákon díszelegnek, ebben az esetben az Apple Maps egy webcím társaságában. Ha esetleg ez nem lenne elég feltűnő a hordozó személy feje fölé magasodó kamerákon kívül még további szenzorok figyelhetők meg nem is kicsi méretben.

Közleményükben igyekeztek hangoztatni, hogy az emberek arca természetesen ki lesz takarva, szem előtt tartva a biztonságot. „A gyalogos felmérések lehetővé teszik, hogy fejlesszük az Apple Térképek szolgáltatást, és olyan területeket is feltérképezzünk, ahová járművek egyszerűen nem tudnak eljutni. Ugyanakkor az ilyen tevékenységek során is az Apple Térképek adatgyűjtő járműveinél megszokott adatvédelmi biztosítékokat alkalmazzuk.” – írták a hivatalos kommunikáció során.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram