2021.03.31.admin-fazis

Black Shark 4 Pro-egy újabb gamer játékszer

2020-ban hallhattuk először a Black Shark új identitását felfedő, „Game is real” szlogenjét, aminek célja, hogy a Xiaomi megtalálja a felhasználók mobil játékélménye és a mindennapi telefonhasználat közti egyensúlyt. Egy évvel később Kínában megjelent a Black Shark 4 Pro, fittyet hányva még a szerencsétlen 4-es szám babonájára is.

Osztályvezető hangzás

A Black Shark 4 Pro a DXOMARK audio tesztjén 81 pontot ért el, eggyel megelőzve a Xiaomi Mi 10 S-t, ami egészen eddig a rangsor tetején helyezkedett el. A Black Shark ezzel megemelte a globális mércét is, hiszen az artifacts teszt kivételével az összes kategóriában a legjobb eredményt érte el.

Mindenekelőtt ejtsünk pár szót a DXOMARK audio tesztekről is. Az okostelefonos audio kritikák elemzéséhez és értékeléséhez a mérnökök különféle objektív vizsgálatokat végeznek, hogy minél átfogóbb eredményeket kapjanak. Természetesen mindent laboratóriumi körülmények között rögzítenek és több mint 20 órás észlelési tesztet végeznek.

A nívós megmérettetésen többek közt analizálják a timbre-t, ami a telefon reprodukciós képességét méri, figyelembe véve a basszust, középtartományt, magas hangokat, a tónusegyensúlyt és a hangerő függést is.

Pár szó a kategóriákról

 A dinamika kategória azt hivatott mérni, hogy a telefon hogyan kezeli és reprodukálja a hangforrás energia szintjét, illetve milyen pontossággal hallatja a mélyfrekvenciákat. A Black Shark ebben igazán kiemelkedő eredményeket ért el, ami azt jelenti, hogy játék közben minden magas és mély hang tökéletesen elkülönül. Sokan nem is sejtik, hogy ez mennyivel magasabb szintre emeli a jó hangzás a mobilon való játék színvonalát.

A térbeli tesztek attribútumai a lokalizálhatóságot, távolságot, szélességet és egyensúlyt mérik. Nem meglepő módon a Black Shark itt is felülmúlja társait, hiszen kiemelkedően széles hangskálát alkalmaz. A hangerőről nem szükséges annál több szót ejtenünk, minthogy hihetetlen hangos: bizonyítja ezt, hogy kategóriájában csupán a ROG Phone 5 előzte meg.

Az egyetlen kategória, ahol a Black Shark 4 Pro gyengébben tejesített a piacon kapható többi telefonnál, az a műtárgyak tesztje volt. Ez azt jelenti, hogy mekkora torzulást sugároz a forrás hang, ha egy eszköz hangszóróin keresztül játszák vissza. Bár a készülék itt nem remekelt, még így is a legjobb audio képességű készülékek közt tartja számon a piac.

Mindenképpen levonhatjuk azt a következtetést, hogy a Xiaomi igazán lenyűgöző teljesítményű készüléket dobott piacra, ami felülmúlja az elvárásainkat zenehallgatás, filmnézés és persze játékok terén is.

Nézzük a további specifikációkat

A készülék külseje azonnal elárulja, hogy játékra tervezték, formavilága hűen tükrözi ezt. Nagyon praktikus méretű, 177,8mm x 83,3mm x 10,1mm, súlya pedig 255 gramm. AMOLED kijelzővel, Gorilla Glass v6-os védelemmel, 1440 x 3120 pixel felbontással, valamint 484 ppi pixelsűrűséggel rendelkezik. A képernyő igen kapacitív és a frissítési gyakorisága is magas, ami óriási előnyt jelent a játékok szerelmeseinek.

A Xiaomi Black Shark 4 Pro 512 GB tárhellyel és 16 GB RAM-mal rendelkezik, emellett Android v11 operációs rendszerrel, Octa-core processzorral szerelték fel. A Qualcomm Snapdragon 875-5nm-es chip szett adja híresen nagy erejét. A lítium polimer akkumulátor bitang erős, 5000 mAh-s teljesítményt nyújt, természetesen 120 W-os, szupergyors töltés lehetőségével is megtoldva.

A képernyőn található optikai ujjlenyomat érzékelő, emellett gyorsulásmérő, giroszkóp, közelségérzékelő és iránytű is színesíti a repertoárt. A készülék 2 db NANO SIM-et tud fogadni és 3,5 MM-es Jack dugó bemeneti nyílás található rajta. Az eszköz támogatja az 5G-t, a WiFi 802.11-et és a Bluetooth v5.0-t is.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram