2023.10.10.TomiSpark

Billentyűzetet egy sapkából? Lehetséges, mi pedig mutatjuk, hogyan készítheted el!

A világ egyik legfurább eszközét hozták létre a Google japán kollégái. A Gboard Caps projekt során ugyanis egy olyan sapkát alkottak, amelyet billentyűzetként tudunk használni, ezt pedig egy 3D-nyomtatóval és a pontos leírásokkal valójában bárki elkészítheti.

Normális esetben nem sok értelme lenne annak, hogy egy olyan sapkát viseljünk, amivel gépelni tudunk, de úgy tűnik, mások látják, mi ennek a haszna. A Gizmodo cikke szerint a Gboard blogján jelent meg egy leírás az alábbi videóban látható billentyűsapkáról, amivel úgy lehet írni, hogy a fejünket forgatjuk bizonyos szögekben.

A portál írása szerint a különböző karaktereket bizonyos irányokban és helyzetekben érjük el a fejünkkel, majd a sapkában lévő gombot kell lenyomni, hogy ezeket legépeljük. A fura kiegészítőben egyébként egy érzékelő és egy USB-C töltő is helyet kapott, a különböző eszközökkel pedig Bluetooth-on keresztül kommunikál.

Ez pedig csak a kezdet, a hírek alapján a tervezők már most törik a fejüket egy továbbfejlesztett változaton egy beépített kijelzővel, illetőleg egy olyan variánson, ami napelemmel működik és telefontartóval is rendelkezik. Miközben az eredmény igazán látványos lett, a csapat azt is megindokolta, miért döntöttek a billentyűzetsapka megalkotása mellett.

Fotó: Gboard

„Előfordulhat, hogy szeretnék egy olyan billentyűzetet magammal vinni, ami illik a kezembe, de a kezeim éppen tele vannak és így nem tudom használni. Emiatt nem csak a hordozhatóságot, hanem a funkcionalitást és a formát is szem előtt tartva fejlesztettük ki - olvasható a Gboard Japan blogján.

A tervezők tehát gondoltak azokra, akik a nagy kapkodásban nem tudnak gépelni, nem beszélve az olyan előnyökről, mint az erős napsugárzás elleni védelem, persze továbbra is relatív, mennyire lehet ezt komolyan venni, mindenesetre bárki összehozhatja a megfelelő eszközök birtokában.

Ehhez alapvetően egy 3D-nyomtatóra, valamint a Githubon található leírásra lesz szükség, de ide kattintva egy jócskán egyszerűbb változathoz is útmutatót kapunk, ha úgy döntenénk, kartonpapírból készítjük el.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram