2024.07.09.TomiSpark

Billentyűzet, ami egyben számítógép? Már ilyen is létezik!

Bármilyen őrültségnek is hangzik, létező termékről van szó, ami gyakorlatilag tökéletes példája a kompaktságnak. Erről a Tom's Hardware írt a napokban, a portál cikkéből viszont sajnos az a rossz hír is kiderült, hogy mindössze 200 darab létezik ebből a különleges kütyüből.

A billentyűzetbe bújtatott PC valójában a Linglong nevű kínai számítógépgyártótól származik, mely egy élő bemutató kereteiben prezentálta, mit is tud a készülékük. Az eszköz kialakításakor arra törekedtek a fejlesztők, hogy igazából szinte semmi másra ne legyen szükségünk a gép használatához. Ennek megfelelően egy trackpadot is kapott, tehát egér sem kell hozzá.

A Linglong úgy mutatta be összecsukható PC-jét, mint a jövő végső mobileszközét. Apró méreteivel még egy mini PC-nél is kisebb, ráadásul tényleg jövőbemutató dolgot akartak összehozni, mert a prezentáció során közölték, részükről inkább azt ajánlják, monitor helyett egy AR- vagy VR-szemüveggel párosítsák a felhasználók.

Fotók: Linglong - bilibili

A vállalat marketinganyagában az is szerepelt, amikor egy tévéhez, táblagéphez vagy telefonhoz csatlakoztatják, így ezek az eszközök funkcionálhatnak képernyőként. A Linglong gyártmányának üzemideje tíz óra könnyű irodai munkával és hat óra, amennyiben filmnézéshez akarjuk használni. Írtak azonban arra is egy átlagos üzemidőt. ha valaki a szórakozással és a munkával rendesen megterhelné a cuccot, ekkor már csak négy órával számolhatunk a cég közleménye szerint.

Ha tehát olyan képernyőhöz csatlakoztatunk, amely a billentyűzetes PC-től veszi el az áramot, akkor számíthatunk arra, hogy az akkumulátor élettartama jelentősen csökken, ha a használt képernyő nem rendelkezik saját tápegységgel. Mindez viszont aligha fogja zavarni mindazokat, akik pontosan tudják majd, hogy ez a nekik való eszköz, de sajnos a többség még csak álmodhat erről. A Linglong ugyanis mindösszesen 200 darabot készített el eddig, azt is béták miatt, mert még a tesztfázis elején jár a projekt.

A Linglong célja, hogy forradalmasítsa a laptopokat azáltal, hogy mini PC-je lehetővé teszi a körülöttünk elérhető egyéb kijelzők használatát, ezt pedig az alábbi specifikációkkal biztosítják az egyelőre tesztelés alatt lévő eszközzel.

ProcesszorAMD Ryzen 7 8840U
Memória16GB / 32GB
Tárhely512GB / 1TB M.2 NVMe 2230
Portok1x USB 3.0 Type-A, 1x USB4 Type-C, 1x USB 3.2 Type-C
KommunikációWi-Fi 6, Bluetooth
Akkumulátor60Wh (16,000mAh)
Töltő100W GaN
Súly800g
Méretek15 x 10cm
Ár412 - 415 dollár (151-152 ezer forint)
Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram