2022.06.24.TomiSpark

Bemutatták a Huawei legújabb hajtogatható telefonját

Ahogyan az várható volt egyre nagyobb piaca lesz a kihajtható okostelefonoknak, egy ideje pedig már a Huawei is beszállt ebbe a buliba. A kínai gyártó Isztambulban tartotta meg nagy nyári bemutatóját, melyen a Mate Xs 2 mellett néhány más innovatív termékről is lerántották a leplet.

A többrészes okostelefonokból a következő években vélhetőleg egészen széles lesz a választék, bár jelenleg még viszonylag gyerekcipőben jár ez a technológia. A Huawei most a Mate Xs 2-vel támad újból ebben a szegmensben, mely az előző év februárjában bemutatott Mate X2 utódjaként érkezett meg a tegnapi napon.

Az említett újdonság legnagyobb vonzereje, hogy elképesztően könnyűre tervezték, amit a bemutató során igyekeztek a lehető legjobban kiemelni. A termék 255 grammosra sikerült, vagyis 40 grammal kevesebb lett, mint az előd, egy Snapdragon 888 SoC hajtja, és 4600 mAh-s akkumulátort kapott, ami viszont számunkra nem túl jó hír, hogy hazánkban egyelőre nem tervezik forgalmazni.

Fotók: Huawei

Mindez nem igaz a nova Y70 és Y90 telefonokra, melyet durván 80, és 100 ezer forintos áron lehet majd újonnan megkapni, legnagyobb vonzerejük pedig az erős akku kapacitás, mivel a Huawei állítása szerint az Y70 6000 mAh-s egysége képes akár heti két töltéssel is működni, míg az Y90 40W-os gyorstöltéssel 30 perc alatt képes 50%-ra feltöltődni.

Bár ezek a készülékek sem érdektelenek, a márka egy igazán innovatív tablettel, és egy vezeték nélküli fülessel is elbüszkélkedett. A kettő közül talán a jegyzettömbnek álcázott MatePad Paper volt az érdekesebb, mely valójában egy 10,3 hüvelykes eszköz, ami elvileg írás közben olyan élményt nyújt, mintha igazi papírral lenne dolgunk, de a hétközi eseményen szó esett a FreeBuds Pro 2-ről is, mely Magyarországon 79.990 forintos áron lesz elérhető, és legmenőbb tulajdonsága, hogy ez az első olyan, ami három mikrofonos aktív zajszűréses TWS rendszert kapott, ezáltal pedig az iparág legtisztább hangminőségét ígéri

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram