2022.07.18.TomiSpark

Bemutatkozott a Razer tartalomgyártóknak szánt kiegészítője

Egy igazán különleges eszközről rántotta le a leplet a Razer. A Stream Controller névre hallgató kütyüvel ugyanis azt szeretné elérni a cég, hogy a streamerek dolga könnyebbé váljon az élő közvetítések során.

A Loupedeck szakértőivel együtt dolgozva készült el ez az egészen látványos kütyü, ami a gameplay videók, az élő adások, de adott esetben más tartalomgyártói feladatok során is hasznos lehet. Bár a Stream Controller elsősorban a gaming területén tevékenykedőknek készült, akár más videó, és képszerkesztéssel foglalkozó emberek számára is jól jöhet.

A 210 grammos, 30,2 milliméter vastagságú, 151 milliméter széles, és 101,5 milliméter mély eszköz gyakorlatilag egy keverőnek felel meg, ami teljesen testreszabható, és rengeteg beállítási lehetőséget kínál a felhasználók számára. A Razer állítása szerint ezzel sok fontos funkció kerülhet közelebb hozzánk, ami növelheti a produktivitást, és javíthatja az egyes streamek minőségét.

A termék gyors hozzáférést biztosít például a kamerákhoz, a videóforrások közötti átmenetekhez, különböző effektekhez, de a zenéből és mikrofonokból származó hang keverésére is alkalmas, ahogyan grafikai átfedések alkalmazására, és a fényeket is beállíthatjuk általa. A miniatűr stúdiós eszköz nem teljesen új találmány, erősen hasonlít a Elgato Stream Deckhez, de utóbbi jelenleg 200, a Razer újdonsága pedig 270 dollárba kerül.

Fotók: Razer

A különbség másban is tetten érhető, mivel a Razer Stream Controller egy nagyobb érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, 12 Haptic Switchblade kapcsolóval, aminél módosítani tudjuk a visszajelzés mértékét, de mellette van még két LCD érintőkijelző is, továbbá a széleken elhelyezett három-három darab Tactile Analog Dial, és az alul található nyolc gomb is fontos funkciókat láthatnak el.

A Gizmodo állítása szerint a streamelésen túl olyan alkalmazásokhoz is használható lesz, mint az Adobe különböző szerkesztőeszközei és a Spotify, ráadásul különböző bővítményekkel bővíthető, így teljesen egyéni vezérlővé válhat, amely az adott alkalmazásokhoz speciális parancsikonokkal rendelkezhet.

A megjelenésre egyelőre még várni kell egy kicsit, a hivatalos információk szerint valamikor idén ősztől lehet majd megvásárolni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram