2022.11.16.TomiSpark

Bemutatkozott a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

Hivatalosan is bejelentették a vállalat mobilokhoz szánt chipjeinek legújabb zászlóshajóját. Az újdonság erősebb és hatékonyabb lett, mint a Gen 1-es, miközben rengeteg okossággal felszerelték.

Megérkezett a Snapdragon 8 Gen 2, ami támogatja az 5G SIM-kártyákat akár dual sim esetében is, akárcsak WiFi 7-et és a 200 megapixeles kamerákat. A Qualcomm szerint mindezek mellett több AI-okosságot pakoltak az új platformba, mivel a friss chip a legújabb AI motort alkalmazza, és a továbbfejlesztett Hexagon processzort használja.

A vállalat szerint ennek köszönhetően akár 4,35-ször nagyobb AI-teljesítményt tesznek lehetővé, mint a Gen 1 chipek, de támogatva lesz az Int4 nevű AI precíziós formátum, amely a vállalat szerint 60 százalékos teljesítmény/watt javulást eredményez az előző generációs lapkakészlethez képest a tartós AI következtetések levonásához.

Fotók: Qualcomm

A frissítések új, kamerára összpontosító funkciókat is lehetővé tesznek majd, a Snapdragon 8 Gen 2 ugyanis a szemantikus szegmentálással automatikusan és valós időben javítja a fényképeket és videókat. A szett támogatja a 144 Hz-es képfrissítést QHD+ felbontás esetében is, továbbá a 4K paneleket 60 Hz-en, de az AV1-es kodek 8K 60 fps stream használatára is lehetőségünk lesz a HDR mellett.

Szót kell ejteni még arról is, hogy a külső megjelenítőn 4K 60 fps minőség lesz maximum HDR10+ és Dolby Vision támogatással, míg videófelvételeknél a 8K 30 fps képkockaszám is elérhető, és rendelkezésre állnak a HDR10+, HLG és Dolby Vision formátumok.

Gondoltak persze a hangzásra is, mivel 48 kHz-es veszteségmentes audiostreamre is lehetőség nyílik és állítólag elérték a valaha volt legalacsonyabb játék közbeni késleltetést 48 milliszekundummal. A most bemutatott chip a Sharp, Sony, Vivo, Xiaomi, Meizu, Honor, iQOO, Motorola, Nubia, Asus ROG, OnePlus, Oppo, Red Magic és ZTE készülékekben jelenik meg elsőként.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram