2021.09.16.admin-fazis

Bemutatjuk a Lypertek Pureplay Z7 prémium fülhallgatóját!

A Pureplay Z7 a kínai Lypertek márka legújabb vezeték nélküli fülhallgatója. A vállalat a figyelem középpontjába került, miután bemutatta a kiváló Tevi vezetéknélküli fülhallgatót, amelyet azóta lecserélt a nagyjából azonos specifikációkkal rendelkező Pureplay Z3-ra.

minden korábbi modellt felülmúl teljesítmény terén. Ez a fülhallgató többet nyújt, hiszen jelentősen fejlesztették a hangminőséget, és még három vezetős erősítés is tartozik hozzá. A Pureplay Z7 rendelkezik Bluetooth 5.2 és Qualcomm aptX Adaptive kodekekkel is. 200 dolláros árával a Pureplay Z7 110 dollárral drágább, mint az őt megelőző 90 dolláros Pureplay Z3 modell.

Vajon meg fogja érni az árát?

Valójában majdnem annyiba kerül a fülhallgató, mint az összes többi Lypertek modell együttvéve. Ez elég prémium árnak számít a még viszonylag ismeretlen márkától - a Samsung Galaxy Buds Pro-t is olcsóbban lehet beszerezni a legújabb fülhallgatójuknál. Emiatt úgy tűnik, hogy a Pureplay Z7 meglehetősen magasra helyezte magának a lécet az árazással. Lássuk is, hogy megéri-e a teljesítménye az árát.

Egyszerű, ám néhol hibás a csomagolás

A Pureplay Z7 többnyire egyszerű csomagolásban érkezik. A füleseken és a szilikon füldugókon kívül még három pár szivacsot és három pár porvédőt mellékeltek a készülék mellé.

Pár tesztelésben azonban felfedeztek egy kisebb problémát a fülessel kapcsolatban. A szivacspárnákon található bemélyedés túl kicsi volt a füles méretéhez. Ergo nem tudták rárakni a szivacsot a fülesre. Ez nem azt jelenti, hogy minden fülesnél felmerül ez a probléma, de van rá esély, hogy ez meg fog történni.

Ilyen a fülhallgató kialakítása

A Pureplay Z7 ugyanolyan pufók stílusú, mint a Pureplay Z3, vagy a Tevi. Előfordulhat, hogy túlságosan kilóg a fülből, és elég nagy a súlya is. A fülhallgató külső oldalán egy fizikai gomb található a lejátszás vezérléséhez. Azért tartottuk fontosnak ezt megemlíteni, mert egyeseket zavarhat ez a kialakítás. Hiszen minden egyes vezérlés alkalmával be kell nyomni a fülest, ami kényelmetlenné válhat.

Az illeszkedésen is van mit javítani

A füldugó beillesztési csöve a szokásosnál vastagabb, mivel ez nem a meghajtó portjaként szolgál, hanem a fülhallgató rögzítését segíti a fülben. Ennek ellenére a készülék kialakítása így sem stabilizálja teljesen magát, így könnyen előfordulhat, hogy a fülben mozog a készülék. Ez hajlamos hallható rázkódásokra a fülben minden alkalommal, amikor a sarkad a talajhoz ér.

A hangzás viszont közel tökéletes

A Pureplay Z7 visszafogott, lágy hangzással rendelkezik, amely kiemeli a basszust és a középtartományt, ezt pedig megspékeli az a harmonikus magas hangszínnel.

A Z7 mélyhang válaszának szép ütése van anélkül, hogy minden más hangot elnyomna a hangban. Az alacsony mélyhangok felerősödnek, de még mindig határozott, kellemes melegséggel rendelkeznek.

A Lypertek Pureplay Z7 sajnos egyáltalán nem elég lenyűgöző ahhoz, hogy indokolt legyen a 200 dolláros ár címke. Ugyan hibátlan hangzásvilággal rendelkezik, de olyan alapvető dolgok, mint például a fülbe helyezés érzékelése nem érhető el. Emellett más olyan dolgok is hiányoznak a fülesből, amit az ember ezen az áron már elvár, mint például az aktív zajszűrés.

Esetleg mégis inkább egy vezetékes fülhallgató mellett döntenél? Ez esetben nézz körül kínálatunkban, ahol fülhallgatók széles választékából szemezgethetsz. Ám nemcsak fülhallgatók állnak a rendelkezésedre, hanem majdnem minden létező mobil-, tablet-, számítógép- és laptopkiegészítőt megtalálhatsz a kínálatunkban.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram