2022.09.13.TomiSpark

Beépített billentyűzettel és akkumulátorral érkezik a Kingstone pendrive-sorozata

Különleges megoldásokkal rendelkeznek azok az adathordozók, melyeket a Kingstone mutatott be nemrégiben. A hangsúly a biztonságon volt a fejlesztés során.

Rengeteg hasznos funkciót kaptak a Keypad 200-as sorozat tagjai, melyeknek olyan tulajdonságai vannak, amivel a piac többi szereplője egyelőre nem tudja felvenni a versenyt. Ilyen például a FIPS 140-3 Level 3 szintű biztonsági protokoll, amit elvileg csak a Kingstone gyártmányai tudnak jelenleg, de további érdekességek is vannak még.

A PIN kód megadásához például már nem kell másik eszközhöz csatlakoztatnunk a pendrive-ot, mivel a rajta lévő billentyűzetnek hála már erre is van mód, az XTS-AES 256-bites adattitkosítás pedig magas szinten védi az adatokat.

Ha szeretnénk akár Admin és User fiókot is létrehozhatunk majd rajta, az ezekhez tartozó kódsor viszont nem lesz túl könnyű, mivel minimum 8, maximum 15 számból állhat. A Guru3D hírei szerint arra is lehetősége lesz a felhasználóknak, hogy a termék kizárólag olvasási módban legyen használható, igaz a User esetében ezt csak alkalomadtán lehet majd megcsinálni, az Admin hozzáféréssel viszont bármeddig korlátozhatók a tartalmakhoz való hozzáférések.

Fotó: Kingstone

A márkánál arra is gondoltak, ha valaki félne az ujjlenyomatoktól, ezért a Keypad 200-as modelljeinek gombjait speciális polimer réteggel látták el, míg a külső ház víznek és pornak is ellenáll. A termék mindezen felül beépített újratölthető akkumulátort is kapott a számítógép nélküli feloldás érdekében, a sebességére pedig vélhetőleg nem lesz panasz, amennyiben hinni lehet a gyári adatoknak.

USB 3.2 Gen1 Type-A porton keresztüli csatlakozás után mindegyik verzió képes 115 MB/s-os írási és 145 MB/s-os olvasási sebességre, a piacra pedig 8, 16, 32, 64, valamint 128 GB-s méretben lesz elérhető, az árát viszont még nem tudni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram