2023.07.14.TomiSpark

Az újságok akár digitálisan is a falra kerülhetnek

Az emberek többnyire még mindig festményeket, esetleg kellemes emlékeket idéző fotókat tesznek ki a falakra otthon, ám a Project E Ink gazdái úgy érezték, az aktualitásokat is lehetne művészien tálalni. Ebből az ötletből jött létre az órási e-olvasó tábla, amely a friss újságok címlapjait jeleníti meg nekünk.

Ha bárkiben is felmerült valaha a gondolat, hogy egy újságot tegyen ki a falra egy képkeretben, akkor most mutatunk rá egy abszolút nem olcsó, de mindenképpen modernebb megoldást, amivel mindig az éppen legfrissebb címlapok lesznek láthatók otthonainkban.

Azt talán nem kell ecsetelni, hogy az e-bookok mennyire népszerűek, ami nem is csoda, hiszen a többségük csak a lapozgatás vagy a beállítások során használ áramot, így sokáig kibírja egy töltéssel, miközben csillogásmentes képernyőikkel akár napfényben is könnyen használhatók. Szintén előny, hogy élethűbb képet kaphatnak a felhasználók, szóval azoknak, akik tényleg csak olvasni szeretnének, jobban megérheti egy ilyen eszközt vásárolni, mint egy táblagépet.

Fotók: Project E Ink

Említést érdemelnek még az úgynevezett E Ink kijelzők is, amelyek már kifejezetten széles skálán képesek színeket megjeleníteni, ebből pedig a Google mérnöke, Max Braun hozott össze négy esztendővel ezelőtt egy 31,2 hüvelykes panelt, amelyen a New York Times újság címlapjait jelenítette meg reggelente. Ezzel egy egészen látványos alkotást sikerült prezentálnia, ami megihlette az Amszterdami Egyetem hallgatóját, Alexander Klöppinget is, aki gondolt egyet és elkészítette saját óriási kijelzőjét.

Klöpping termékén jó néhány újság címlapja megjeleníthető PDF-ben, de érdekes módon nyíltan megosztotta mindenkivel ennek tervrajzait és részleteit az interneten. A Techcrunch szerint ennek ellenére rengetegen keresték fel, hogy tudna-e gyártani még hasonlókat, így végül létrejött a Project E Ink, ami már bárkinek elkészíti a jelentős méretekkel rendelkező e-olvasót.

A kijelzőt egyébként egy beszállítótól szerzik be, egészen pontosan a Visionect nevű szlovén cég 32 hüvelykes gyártmányáról van szó, ami már eleve rendelkezik újratölthető akkumulátorral, vezeték nélküli funkcióval, mindezt pedig párosították egy VESA rögzítővel. Utóbbi a hátoldalára került, mivel ez teszi lehetővé, hogy egy hagyományos TV vagy monitor tartójára is felrögzíthessék. Az így összeállított termék majdnem 18 kilót nyom, ami nem túl könnyű, valamint az ára sem kevés.

A Projeck E Ink 2300 euróba kerül, tehát nagyjából 862 ezer forintot kell kiadni egy olyan tárgyért, amelyen napi szinten nézegethetünk óriási címlapokat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram