2022.03.05.TomiSpark

Az orosz csapatok eltűnnek az EA Sports játékaiból

A háborús helyzet rengeteg dologra hatással van, ez pedig már az e-sportot is érinti. Az Electronic Arts ugyanis törli sportjátékaiból az orosz együtteseket. A döntés a jelenlegi FIFA és NHL játékokra egyaránt érvényes.

Az orosz-ukrán konfliktusból kialakult háborús állapot miatt a politikai életben sorra jelentik be a szankciókat Oroszország ellen, azonban nem csak ezen a színtéren hoztak döntéseket. A jelenlegi helyzet ugyanis a sportvilágot befolyásolta, így a legtöbb sportág csak akkor engedi versenyezni az orosz és fehérorosz sportolókat, amennyiben független színekben indulnak.

Sorra tiltják ki a globális sporteseményekről ezt a két nemzetet, de több eredetileg Oroszországba szánt versenyt kellett áttenni egy másik helyszínre, így például többek között a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét, a röplabda világbajnokságot, a junior úszó vb-t, illetőleg törölni kellett a Formula-1-es Orosz Nagydíjat és a Túraautó-világkupa Szocsiba tervezett fordulóját is.

Fotó: InsideSport

Mindez hatással volt az e-sportra is, így az EA egy fontos bejelentést tett a napokban. A sportjátékairól is híres vállalat közleménye szerint a jövőben az orosz és fehérorosz csapatok nem lesznek megtalálhatóak a cég által kiadott FIFA és NHL termékekben, így tehát a FIFA 22, a FIFA Mobile, a FIFA Online és a jelenlegi NHL játékból is kikerülnek az érintett nemzetek válogatottjai, valamint klubcsapatai.

Mindezek mellett az Electronic Arts kifejezte szolidaritását Ukrajna mellett, továbbá az invázió befejezésére és a békére szólított fel.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram