2021.12.14.TomiSpark

Az Oppo hamarosan bemutatja a „támogatott valóság” szemüvegét.

Jövőre a Google Glasshoz hasonló terméket dob piacra a kínai vállalat. Az Air Glass valamikor 2022 elején érkezhet.

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy az Oppo a Google szemüvegét akarja másolni, a hírek szerint ennél jóval többről van szó. A cég saját fejlesztése az Air Glass nevet kapta, mely már az eredeti leírás alapján is elég különleges, hiszen a kiterjesztett valóság helyett, támogatott valóságként hivatkoznak az eszköz tulajdonságaira.

A Google Glass technológiájához képest nem csak az elnevezés különböző, a megjelenített információkat ugyanis a szemüveg 2D-ben vetíti a látómezőre, a 3D-s objektumok helyett. A The Verge információ szerint egy Qualcomm Snapdragon 4100 processzorral fog rendelkezni, az összsúlya pedig mindössze 30 g.

Az Oppo adatai alapján 3 óra aktív használatra és összesen 40 óra készenléti időre lesz képes, keretből pedig kétféle lesz egy ezüst félkeretes és egy fekete teljes keretes, mindkettőből két méret készül majd. Ezek belsejében állítólag egy mágneses csatlakozó van, amely lehetővé teszi akár a hagyományosabb szemüvegekhez való csatlakoztatást is.

Ami a kijelzőt illeti, ezt érintéssel, hanggal, kéz és fejkövetéssel, illetve az Oppo ColorOS 11-et futtató okostelefonon lévő Smart Glass alkalmazással lehet majd kezelni. A működtetéséhez az eszköz egy aprócska projektort használ Micro LED technológiával, amely akár 3 millió nits csúcsfényerőre is képes lehet, ám a gyártó kalkulációi szerint a tényleges fényerő átlagos körülmények között legfeljebb 1400 nits lesz.

Az OPPO erről az évente megrendezendő Inno Day rendezvényen tett bejelentést, ahol azt is megerősítették, hogy a tervek szerint a következő esztendő első negyedévében jelenhetnek meg a limitált darabok, melyek eleinte csak Kínában lesznek kaphatóak. A cég szerint az AirGlass többnyire útba igazításra, valós idejű fordításra lesz használható, vagyis többnyire olyan funkciókat kap, amik valószínűleg nem teszik igazi mainstream termékké.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram