2022.12.29.TomiSpark

Az LG valódi optikai teleobjektívet hozhat az okostelefonokba

Komoly fejlesztéssel érkezik a 2023-as CES idejére a népszerű gyártó. Bár telefonokat már nem adnak ki, alkatrészeket még gyártanak hozzájuk, időnként pedig megjelennek egy-egy meglepő újdonsággal. Most is ez a helyzet, mivel kicsi optikai zoomos kameramodullal rukkoltak elő, ami sok korábbi problémát oldhat meg egyszerre.

Csökkentené a kamerák méretét és ezáltal esztétikusabbá tenné az okostelefonokat az LG. A cégnél természetesen arra is gondoltak, hogy a modulok teljesítménye is javuljon, így az ígéreteik szerint olyan egységet dolgoztak ki, amely a négyszerestől akár a kilencszeresig terjedő teleobjektív tartományt kínálhat.

A közleményük szerint az LG Innotek részlegének hála bemutathatnak egy kameraérzékelőt, ami több olyan telefonban is megtalálható lesz, amely a jövő évi CES kiállításon mutatkozik majd be. A vállalat ezt a Qualcommal együttműködve hozta össze, illetőleg integrálták közösen az új Snapdragon 8 Gen 2 mobilplatformba.

A beépített modul állítólag praktikusabb, ennek titka pedig a mozgatható alkatrészek sorában rejlik. A konstrukció nagyon hasonló ahhoz, amit a DSLR vagy a tükör nélküli fényképezőgépeknél lehet látni, ez pedig egyrészt beépített optikai képstabilizátorral is rendelkezik az elmosódás csökkentése miatt, másrészt akkor sem csökkenne a képek minősége, ha távolabbról közelítünk rá valamire.

Ha ez nem lenne elég, állítólag a fejlesztésük még az akkumulátor hatékonyságában is segíthet, ami sosem hangzik rosszul, de hogy pontosan mely készülékekben teljesíthet szolgálatot, arról még nem tettek bejelentést. Ez vélhetően majd csak a jövő héten kezdődő eseményen fog kiderülni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram