2023.05.31.TomiSpark

Az LG okostáblája forradalmasítaná az oktatást

Hivatalos sajtóközleményben jelentette be az LG, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A négy termékből álló portfóliót alapvetően a tantermekbe tervezték.

„A diákok és oktatók digitális tanuláshoz és oktatáshoz kapcsolódó aktuális igényeire tervezte az LG a CreateBoard modelleket, amelyek mindegyike 3840 × 2160 (UHD) felbontású kijelzővel rendelkezik. A sokoldalú, új termékek szórakoztató, interaktív eszközei a játékos, közös tanulásnak ” – írták közleményükben.

A CreateBoard tulajdonképpen egy digitális tábla, ami 2023-ban már nem mondható feltétlen újdonságnak a tantermekben, ez azonban ránézésre nem egy iskolai táblára, hanem sokkal inkább egy túlfejlett okostévére hasonlít, ami érintőképernyős. Ez utóbbi egyébként itt is igaz, mivel a gyártó arra az egyik legbüszkébb, hogy akár 40 pontos érintésre is lehetőség van, vagyis ha egyszerre ennyien tapogatnák, azt is képes lenne lekövetni az eszköz.

Ehhez persze fontos hozzátenni, amit a közlemény alján is kiemeltek, miszerint sok múlik azon, hogy melyik operációs rendszert alkalmazzuk éppen. Windows rendszeren legfeljebb 40 pontot, míg Android rendszeren legfeljebb 32 pontot ismer fel a tábla.

Az okostábla lényege, hogy az interaktivitás által sokkal inkább szórakoztatóvá és élményalapúvá tehessék az oktatók a tanulást. Eközben gondoltak a biztonságra is. A tanárok ugyanis egy QR kód által tudnak majd belépni, Google Drive vagy OneDrive tárhelyekre, innen pedig minden szükség adatot, illetőleg dokumentumot elérhetnek.

Mivel tábla kapott  SmartViewing funkciót, így több csoport feladatait is meglehet jeleníteni rajta osztott módon, de a CreateBoard Share funkciónak hála párosítani is lehet különböző eszközökkel, hogy gördülékenyebben mehessen a munka. Maximum kilenc másik készülék képét lehet rögzíteni a CreateBoard kijelzőjén, tehát a tanárok is könnyebben tarthatnak így bemutatókat, de ahogyan az alábbi fotón látszik, a diákok is könnyedén tudnak így digitális eszközök segítségével tanulni.

Lesznek felügyeleti eszközök is a rendszergazdák számára, mivel a ConnectedCare DMS-nek hála távolról is könnyedén lehet majd orvosolni a hibákat elviekben, ráadásul az LG minden lehetőséget megragadott, hogy segítse az iskolákat. A CreateBoard ugyanis rengeteg példafeladattal, sémával rendelkezik, szóval jelenleg innen úgy néz ki, hogy egy pokolian hasznos termékcsaládot hoztak létre.

A kulcs pedig a termékcsaládon van, hiszen az is eszébe jutott a fejlesztőknek, hogy nem minden iskolába férnének be óriási méretű digitális táblák, az áráról már nem is beszélve. Éppen ezért  55, 65, 75, valamint 86 hüvelykes méretben érhetők el a szóban forgó táblák, amelyek a már említett felbontás mellett 40 nites fényerőre képesek, az LG pedig nyugodtan ajánlja üzleti felhasználásra is, tehát nem szeretnék teljesen az iskolákra korlátozni alkotásukat. Mindez talán érhető is, hiszen így nagyobb vásárlóközösséget érhetnek el.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram