2022.06.27.TomiSpark

Az LG az eddiginél is jobban szerepet vállal az elektromobilitásban

A márka egy ideje már nagy hangsúlyt fektet az elektromos járművekhez készített eszközökre, az AppleMango nevű töltőgyártó cég felvásárlásával pedig tovább bővülnek ebben a szegmensben.

Egy koreai EV-töltőkre szakosodott vállalatot vásárol fel az LG az Engadget értesülései szerint. A hírportál úgy tudja, a népszerű elektronikai eszközöket gyártó cég ezzel teljes körűen felszerelt saját töltőállomásokat készíthet majd.

A hírek szerint a megvásárolt vállalat tudását felhasználva robusztus, por és vízálló technológiákkal ellátott készülékeket dobhatnak piacra. Az LG akkumulátorokat, képernyőket és érzékelőket már korábban is fejlesztett az elektromos autókhoz, nemrégiben pedig egyesítette erőit a Magna International céggel, hogy e-motorokat, invertereket és fedélzeti töltőket fejlesszenek az autógyártók számára.

A mostani akvizíció ezt bővíti, lehetővé téve, hogy az új töltő képességeit összekapcsolja a jelenlegi, házon belüli EV töltéskezelő rendszerekkel, továbbá az LG szinergiát szeretne létrehozni a jelenlegi EV akkumulátor üzletágával és olyan termékeivel, mint az energiatároló és energiagazdálkodási rendszerek.

Fotók: LG

Az AppleMangót 2019-ben alapították, azóta pedig olyan saját technológiát fejlesztett ki, mint például a vékony és gyors EV töltő. Az LG kommunikációja szerint 60 százalékos részesedést szerzett a cégben, míg a velük együttműködő GS Energy 34, a GS Neotek pedig 6 százalékot kap meg.

A tervek szerint 2022 végére egy töltőket készítő gyártósorral bővül a dél-koreai LG Digital Park, hogy különböző ügyfeleket láthassanak el egyedi megoldásokkal, köztük magánlakásokat, bevásárlóközpontokat, szállodákat és középületeket is.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram