2023.04.02.TomiSpark

Az izommozdulatainkat is megfigyelhetik az Apple eszközei

Egy új innováció alapján a cupertinói cég a már meglévő eszközökkel követhetné le az egész test mozgását sportolás közben. A vállalat egy ideje már nagyon beleállt abba, hogy továbbfejlessze a fitneszalkalmazását, a Gizmodo pedig arról írt, hogy szabadalmaztathatják a Watch és AirPods használatát a teljes testkövetéshez.

Legújabb szabadalmuk alapján az Apple nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a sporttevékenységünk közben az egész testünk mozgását nyomon követhessék az említett eszközökkel a pontosabb adatok és ezáltal a jobb eredmények érdekében. Emiatt már tavaly, valamint tavalyelőtt is beadtak egy-egy szabadalmat.

A néhány napja nyilvánosságra került információk alapján az Apple olyan inerciális érzékelőket alkalmazna, melyek beágyazhatók az Apple Watch vagy pedig az AirPods készülékekbe. Így tehát az okosóra és a fülhallgató segítségével az összes testmozgást érzékelnék, hogy az eszközeikben lévő kamerák által szolgáltatott videóadatok mellett, ezek segítségével is rekonstruálhassanak egy teljes testre vonatkozó 2D-s csontvázmodellt.

Az első szabadalomban az Apple külön említést tesz a felhasználó fejének, a test többi részéhez viszonyított helyzetének követéséről. A szabadalom arról is említést tesz, hogy ezt hogyan lehetne felhasználni az Apple Spatial Audio alkalmazásaiban, ahol a fejhallgatóból származó mozgást a hangpozícionálásra alkalmas szoftverbe lehetne betáplálni.

Fotók: Gizmodo/Apple

Ez akkor is hasznos lehet, ha a felhasználó egy asztalnál ülve viseli a fülest, majd elkezd sétálni, mivel így a rendszernek automatikusan át kell váltania az ülő és álló üzemmódból a sétáló üzemmódba. A második szabadalom már azt is megemlíti, hogy a mozgáskövető technológiát egy fitneszalkalmazás használhatja olyan konkrét mérőszámok meghatározására, mint az elégetett kalóriák, valamint további egészségmegfigyelési felhasználási esetekben.

Időközben a Gizmodo szerint az is kiderült, hogy az Apple olyan technológián dolgozik, amely a felhasználó teljes testét letapogathatja. Ezt a külső infravörös érzékelőkkel oldanák meg, amelyek képesek lennének az egész testet feltérképezni, ugyanúgy, ahogyan a telefonok a biometrikus arcszkennelést használják a feloldásához. A vállalat szabadalma kifejezetten megemlítette, hogy mindezt a fitneszappokban és az egészséggel kapcsolatos alkalmazásokban lehetne használni.

Hogy mi lesz ebből a jövőben, azt egyelőre nem tudni pontosan, de ezek után valószínűleg senki sem lenne meglepve, ha olyan újítások jönnének, amelyeknek az említett szabadalmak jelentenék az alapját.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram