2021.06.21.admin-fazis

Az iOS 15 frissítései- 2. rész

Előző cikkünkben az Apple új, szeptemberében megjelenő iOS 15 frissítéséről írtunk, amit most folytatunk. Szerencsére a cégóriás számos újdonsággal készül, így a szoftver érkezését nagy várakozás övezi. Az új frissítés lehetővé teszi a mobiltelefon személyre szabottabb használatát, mely rengeteg praktikus újítást tartalmaz.

Értesítések újra tervezve

Az Apple iOS 15 frissítése nagy változásokat hoz az értesítések terén is. Az új funkció, az értesítések összefoglalója lesz, mely összegyűjti az idő szempontjából kevésbé kritikus értesítéseket és prioritás szerint rendezi azokat.

A legrelevánsabb a tetején lesz látható, a legérdektelenebb pedig az alján. Az összefoglalót semmiképp sem a munkanap közepén, hanem egy nyugalmasabb időpontban, reggel vagy estefelé láthatjuk.

Az értesítések összefoglalója mesterséges intelligenciát használ, ezúton szervezi az értesítéseket az alkalmazásokkal való interakciók alapján. A sürgős üzeneteket és hívásokat természetesen azonnal megjeleníti, hogy azokról ne maradjunk le. A frissítés még nagyobb ikonokat ígér és a szintén azonos, iOS 15 szoftvert használók fényképeit is megjeleníti, hogy könnyebb legyen az azonosítás.

A fotók

A fotók alkalmazás frissítései magukba foglalják a „Megosztott veled” szakasz bevezetését, valamint az „Emlékek” funkció is nagy változásokon megy át. Az Emlékekbe az Apple Music is beépül, ráadásul egy interaktív felületet is kínál majd. Az Apple Music a mesterséges intelligencia segítségével személyre szabja azokat a daljavasaltokat is, melyek célja az emlékek életre keltése.

Élő szöveg

Az iOS 15 az „Élő szöveg” funkciót kínálja, mely az eszközön található intelligenciát használva a fotók szövegét is képes felismerni. Ez igen hasznos funkciónak ígérkezik, mert ha egy telefonszámról készítünk fotót, azonnal hívhatóvá válik. A kávézók Wi-fi jelszavát sem kell többé bepötyögnünk, elég csak átmásolni a fotóról, mert a készülék magától számokká alakítja a képet.

A vizuális keresés funkció lehetővé teszi, hogy egy bizonyos objektumot lefényképezve tudjunk keresni. Ha például egy eddig ismeretlen virágról készítünk képet, akkor a szoftver a kép alapján keresi meg a virágról szóló információkat. Ez a funkció új lehetőségeket nyit meg és nagyban felgyorsítja az információáramlást.

A Wallet

Az Apple Wallet-hoz további kulcstípusok támogatása érkezik, melyeket digitális autókulcsokhoz is csatlakoztathatunk. Az Egyesült Államok polgárai a jogosítványukat és azonosító okirataikat is hozzáadhatják a tárcához, ami nagyban megkönnyíti az igazoltatásokat.

A térképek

A térkép sokkal átdolgozottabb, jobb vezetési élmént nyújtó felület lesz. A városok részletesebben, az épületek is definiáltabban látszódnak majd. A háromdimenziós vezetési élmény buszsávokat és gyalogos átkelőket is megjelenít. 

A Maps kiterjesztett valóságot használ, hogy helyzetünket még pontosabban meghatározza. A tömegközlekedés használói követni tudják a kiválasztott útvonalat és arról is kapnak értesítést, mikor kell leszállni.

Egészség alkalmazás

Az „Egészség” alkalmazás egy új megosztási lapot kap, mely lehetővé teszi a felhasználók számára egészségügyi adataik megosztását a családdal, gondozókkal vagy ápolókkal. A „Trends” bemutatja azt is, hogy hogy mire érdemes jobban odafigyelnünk életvitelünk szempontjából. Ha esetleg túlhajtjuk magunkat a nap folyamán, az iPhone-unk emlékeztet minket, hogy ideje pihenni.

Megjegyzések

A „Notes” alkalmazás az általunk létrehozott címkékkel lehetővé teszi a jegyzetek gyors létrehozását. Az „Activity nézet” megmutatja az adott jegyzet változásainak legutóbbi előzményeit, hogy minél kevesebb dolgot kelljen a fejünkben tartani.

Az iOS 15 egyébként elérhető lesz egészen az iPhone 6S-től a legújabban kiadott készülékig, tehát szerencsére széles körben lesz letölthető. Ez nagy örömöt jelent számunkra, hiszen az új szoftver olyan funkciókat kínál, melyek valóban képesek sokkal kényelmesebbé és hatékonyabbá tenni a mobiltelefon használatot. Alig várjuk a szeptembert, hogy végre tesztelhessünk az új szoftvert.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram