2022.09.01.TomiSpark

Az Instagram most a konkurenciát másolja

A rivális fotós alkalmazás, a BeReal népszerű megoldását szeretné meghonosítani az Instán a Meta. Az egyelőre IG Candid néven futó funkció, az eddig kiszivárgott információk alapján erősen hasonlít ahhoz, amit a másik platformon találhatunk.

Az Instagram fő ellenfelévé nőtte ki magát nemrégiben a BeReal, melynek célkitűzése, hogy az ismert képmegosztó alkalmazáshoz képest inkább a fotózás élményét helyezze az előtérbe. Bár elég minimalista felületről van szó, egyre több felhasználóval büszkélkedhetnek, a népszerűségük pedig szintén növekszik.

Míg az Instán bármikor és bármit megoszthatunk, a BeReal eléggé bekorlátozza az embereket, mivel alapszabály, hogy csak egyetlen képet oszthatunk meg, ráadásul azt sem akkor, amikor kedvünk tartja. A lényeg, hogy egy az applikációban meghatározott időpontban lehet posztolni, ha pedig lemarad erről valaki, akkor várnia kell a következő napig.

További érdekesség, hogy egyszerre dolgozik ilyenkor a telefonunk első és hátsó kamerája. A fejlesztők szerint ennek lényege, hogy a megtekintők teljesebb képet kaphatnak így a fotókról, valamint azok elkészítésének módjáról. Erre szeretne most saját alternatívát a Meta, ezért a The Verge információ alapján egyelőre IG Candid néven dolgoznak egy új funkción. Ezt Alessandro Paluzzi szivárogtatta ki.

Az újdonság lényegében arra kéri majd a felhasználókat, hogy amennyiben kedvük tartja, akkor minden nap egy véletlenszerű időpontban osszanak meg egy hiteles fotót. A portál erről már érdeklődött a vállalatnál, ahol megerősítették, hogy valóban dolgoznak egy hasonló megoldáson.

„Ez a funkció egy belső prototípus, és nem külső tesztelés” – mondta Christine Pai, a Meta szóvivője, ami azt sugallja, hogy nincs konkrét időzítés arra vonatkozóan, mikor lesz elérhető globálisan a funkció, ha egyáltalán megjelenik a jövőben, de az előkészületek alapján szinte biztosan számíthatunk rá majd valamilyen formában.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram